Sclera lens review

9/16/2012

Hiya!

Okei, eli nyt vähän erilaista linssiesittelyä... nimittäin sain kätösiini kauan himoitut sclera linssit!
Kuten jotkut teistä jo varmasti tietää niin on siis kyseessä "koko silmän" peittävät linssit joita näkee esim leffoissa aika useesti.

Oon aina halunnut mustat sclera linssit mutta totta puhuen nää on aivan liian kalliita meikäläisen kukkarolle. Voitte vaan kuvitella miten hypin riemusta kun mulle tarjottiin fxeyes.comista sclera paria ilmaiseksi! Jouduin tosin maksamaan näiden toimituskulut mutta se on pikkuraha verrattuna linssien hintaan.

Fxeyes tekee täysin customoituja linssejä, ja myy myös valmiita tuotteita. Valikoimaan kuuluu sclera linssien lisäksi myös luonnolliset linssit mitä upeimmissa väreissä!

Mun linssit on "Black Sclera" linssit standardi koossa, joka on 22mm


Okay, so today i will give you a little bit different lens review... because i will review sclera lenses!
As some of you already know, sclera lenses are "full eye" contacts. You see them in movies pretty often.

I've always wanted a pair of black sclera lenses, but to be honest, they are way too expensive for my wallet. You can only imagine how happy i was when fxeyes.com offered me a free pair of these!

Fxeyes makes custom lenses and also has some lenses ready for sale online. They sell sclera lenses, but also natural looking lenses, and the colors are unbelievable gorgeous!

My lenses are "Black Sclera" lenses in standard size which is 22mm.


Varmaan eka kysymys mikä teillekkin tulee mieleen on; miten nää saa päähän...

Joo no samaa mietin minä kun avasin paketin. Tiesin että noi linssit on suuret mutta en tienny että ihan NOIN valtavat. Tässä siis mun tavallinen circle linssi jonka vieressä uusi sclera linssi.


Probably the first question that you are thinking is.. "how to put them on"

Well, i was thinking about th same thing when i finally received my package. I knew that sclera lenses are big but these were HUGE. Here's a picture of my new sclera lense, and next to it is just a normal circle lense.


No enigeis, kammoksuin hetken linssien kokoa mutta uskaltauduin kuitenkin yrittämään linssin asettamista paikoilleen. Ja hupsis, se olikin ohi parissa sekunnissa. Linssi liukui melkein itsestään silmän päälle ilman suurempia vaikeuksia.


Anyways, i was a bit freaked out for a moment because of the size of these lenses, but i still had the courage to try them on. Surprisingly, they only took few seconds to insert.
Ja sitten... kun se "jeejee jumalauta mikä simmu" fiilis meni ohi niin alko paniikki että miten saan ton linssin irti... Ja se olikin jo vähän vaikeempaa. Mutta sain kuitenkin pois ilman mitään silmän puhkomisia. Treenailin sitten pari kertaa tota linssin poisottoa ja nykyään menee jo helposti.

Taking the lens off was a bit more difficult, but it only took few minutes and i didn't feel any pain or anything. I practiced the inserting and taking them off for few times and now i don't have any problems with them.
Tänään morfaannuin jonkinlaiseksi zombie Britneyksi kun meikkasin näitä linssikuvia ja videota varten. Mulla on tosiaan nykyään vaalee tukka, siitä sitten juttua myöhemmin.


Today i kinda looked like some zombie Britney when i did my makeup for these pictures and the video.
Napsin pari tällästä kämästä kuvaa aamulla. Näytän vähän peuralta ajovaloissa.

I took some crappy pictures this morning, i kinda look like a deer in the headlights.
Noniin, varmaan haluatte jotain oikeeta tietoa näistä linsseistä. Okei, nää on ihmeen mukavat päässä, vaikkakin toisinaan näkee vähän tunnelimaisesti kun pupillien reunoilla vilkkuu mustaa. Mutta sehän ei oikeastaan mitään haittaa, hyvin näkee silti!

Näitä linssejä ei saa pitää kuin noin 4-5h putkeen, ite en oo tuntia pidempään vielä näitä käyttänyt.

Hygienia on näiden kanssa erityisen tärkeää, niinkuin muidenkin linssien käytössä. Kädet pitää pestä ennen asettamista, pois ottamista jne. Näiden linssien linssinesteet pitää vaihtaa joka kerta kun linsseihin koskee, ja suosittelen muutenkin huuhtelemaan linssin linssinesteellä ennenkuin sitä lähtee asettamaan silmään. Ihan vain siksi, että nää tosiaan täyttää suurimman osan silmästä ja on hankala ottaa pois. Joten jos sinne linssin väliin joutuu jotain niin varmaan on tukalaa yrittää saada sitä jotain pois.


So, you probably want some real information about these lenses. Okay, so, these are surprisingly comfortable, even tho sometimes you may experience some "tunnel vision". 

These lenses can only be worn for 4-5hours per day.

Hygiene is really important with these lenses. You have to wash your hands everytime you want to touch the lenses. Also, you have to change the lense solution everytime you take the lenses out of the case. I also clean the lenses with solution completely on my hands before inserting them.
Wondering why these things are so important?
Well, as you know, these things cover almost your whole eyeball. Imagine that something (maybe a hair, dust or something else) gets stuck between your eye and this lens. Not so cool. Must be painful.


Vaikka näitä kutsutaan koko silmän linsseiksi, niin kyllä tuonne jää vähän valkoista reunoille. Ja hyvä niin, muuten näitä olis mahdotonta ottaa pois.

Multa on nyt varmaan sata kertaa kysytty että sattuuko nää linssit. Vastaus on; ei satu. En oo kertaakaan tuntenut minkäänlaista kipua näiden kanssa vaikka pois ottamiset yms oli aluks vähän hankalaa. Linssit ovat todella mukavat. Ehkä nää näyttää jotenkin kivuliailta? Haha

Scleralinssejä saa myös vahvuuksilla, joista mulla tosin ei ole kokemusta kun itse en vahvuuksia tarvitse.Even tho these lenses are called "full eye" contacts, you can clearly see some white around my eyes. And that good. Because it would be impossible to get these out without having some free space around the eye.

Usually people ask me if these lenses hurt. The answer is; no, they don't. I have never experienced any kind of pain when wearing these lenses. Not even when inserting them or while taking them off. Maybe these lenses just look very painful? hahaha

You can also order sclera lenses with power, i don't haver any sight problems so i don't have experience with power scleras. They are slightly more expensive, if i remember right. Since all scleras are custom made.


Kuvailin myös lyhyen videon missä näytän vähän "muokkaamatonta" materiaalia linsseistä, elikkä elävää kuvaa. Myöskin näytän videolla linssien asettamisen paikoilleen ja pois ottamisen. Sori että näytän noin kämäseltä.


I also made a short video where i'm showing you guys some "non edited" material. Also i'm showing how to insert the lens and how to remove them.
Sitten ihan näin lopuksi; 
Varmaan kaikki ymmärrätte että näinkin suurilla linsseillä on omat terveysriskinsä, esim juurikin tuo hankautuminen, väärä koko tai vaikkapa silmien haavat/tulehdukset. Tietenkin nämä riskit koskee ihan kaikkia mahdollisia linssejä mutta haluan selventää että näin suurilla linsseillä riski on suurempi. 
Ihan vain siksi kerron, etten halua että joku käyttää paljon rahaa näihin linsseihin ja onnistuu sitten tuhoamaan omat silmänsä vain siksi ettei ole tietoinen asiasta.

Niin ja myös siksi kirjoitin että kun se joku anonyymi tulee kertomaan kuinka idiootti olen kun tungen tälläisia vapaaehtoisesti silmään; joojoo tiedetään jo, ja toistaiseksi olen vielä elossa.


FYI, i am aware of all the risks that comes with contact lenses, especially with big ones like these.
Hopefully you will also be aware of them before buying this kind of lenses. 
Thank you.

50 comments :

 1. Eikä, noi on aiivan ihanat! Oon halunnu tollasia linssejä joskus 14-16-vuotiaana ernuillessa, mutta nyt tä postaus sai mut taas innostumaan noista. En kyl tienny, että noi hinnat oikeesti pyörii oikeasti sadoissa dollareissa. :0 Saa nähä jos jokus ois rahaa kunnolla törsättävissä ni vois ehkä ostaakki.

  Mut joo näytät noiden kanssa äärimmäisen söpöltä ja ihania lookkeja ja oih!

  ReplyDelete
 2. aivan sairaan makeet linssit!!

  ReplyDelete
 3. sä oot kyllä aivan tajuttoman upeen näkönen, ei voi muuta sanoa :)

  ReplyDelete
 4. wau :D on kyllä mahtavan näköset.

  ReplyDelete
 5. Omg! these lenses freak me out with the pic you showed xD But they look quiet cool in case you want to scare someone haha

  Don't they dry your eyes? 'cause they are bigger than the normal ones or those that makes dolly eyes.

  ReplyDelete
 6. sä saat ihan kaiken näyttämään niin hyvältä :D jos itse yrittäisin jotain kunnon meikkiä tai tollaisia piilareita en varmaan kehtais katsoa ees peiliin..

  ReplyDelete
 7. As for the cleaning, it's also important that you get any residual make-up and other dirt off of them before you store them. I can recommend hydrogenperoxide solutions, I use them for my circle lenses and they basically kill everything that sticks to them :D

  I think they look eerily beautiful.

  ReplyDelete
 8. Wow, those are huge.

  The hygiene bit is exactly the same as mine usual-lenses routine was, so I wonder... how do people take care of their non-sclera lenses usually :D ?

  ReplyDelete
 9. näytät ihan törkeen upeelta noi piilarit silmissä ! :)

  ReplyDelete
 10. WOW on kyllä hienot! Mä oon aina haaveillut sellaisista suurista vuohensilmät linsseistä, mutta hinta on liian korkea :(

  ReplyDelete
 11. Wow, amazing. So beautiful ♥ But you looks very sad with these big eyes (°_°)

  ReplyDelete
 12. Aivan älyttömän ihanat! Sopii sulle niin hyvin. (^^) harmi vaan et niit voi vaan käyttää ton 4-5 tuntia. :/

  ReplyDelete
 13. I think it was cool!
  however, hav to ask. What is the song in the video?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alice Madness Returns soundtrack - "Card Castles in the Sky"

   Delete
  2. Thanks so much!
   this song reminds me of a lot of things.

   And .. I can not wait for the next update!
   Just love reading your blog.
   I like your style very much.
   Have followed you for a while now and I think you look wonderful good and seems like a very nice person.
   Hope you have a very good day! : D

   Delete
 14. huhhuh mitkä linssit, näyttää kyl tosi kivoilta!

  Näinkö muuten ihan väärin vai tossa videolla kun laitoit tota silmään liu'utitko sen eka yläluomen alle vai näinkö omiani?:'D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä liu'utin! Ei se kerralla mahdu silmään niin pitää eka liu'uttaa ylös :D

   Delete
 15. oot kyllä aivan jumalattoman kaunis! *__*
  mä oon kans himoinnu mustia tollasia linssejä kauankauan, mutta nyt kun viimein sain tietää paikan mistä tilata ja HINNAN..
  niin taitaa jäädä unelmaksi! DD=

  ReplyDelete
 16. Wow these are so cool!! I got nervous watching you put them in and take them out :-) Excellent end result- great look!

  ReplyDelete
 17. Vau, mielettömän hienot linssit ja meikki, näytät upeelta ! Sit vielä kysyisin et mikä toi ihanan rauhottava musiikki tossa videossa on ? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Musiikkina toimii Alice Madness Returns soundtrack - "Card Castles in the Sky"

   Delete
 18. noi on niin hirveet et menee jo hienon puolelle :D saat kaiken näyttämään ihan mielettömän hyvältä!

  ReplyDelete
 19. Argh, nyt kyl harmittaa et omat silmät on sen verran herkät etten voi minkäänlaisia piilareita käyttää :( mutta näyttää aivan upealta sulla! Olet ihana <3

  ReplyDelete
 20. These lenses are awesome *_*

  I think, I´d be afraid to put them in ;)

  ReplyDelete
 21. wow - these lenses are so freaking awesome - and I love that video - you are looking like a little gorgeous mad doll ;) *love* It's so sad that those lenses are so damn expensive T____T'

  ReplyDelete
 22. Olen niin kauan miettinyt ja pohtinut jos uskaltautuisin ostamaan sclera linssit, ainut ongelma on ollut vaan se, että miten perkeleessä saan ne laitettua, etten joutuisi tappelemaan niitten kanssa tuntitolkulla. :D

  ReplyDelete
 23. haluan kuulla kun laulat! >:(( Sitä on odotettu kaaaaauan. :))

  ReplyDelete
 24. You're awesome. You're the most impressive person I've ever saw/met/read :D Thanks for posts in English :)

  greetings from Poland! ^^

  ReplyDelete
 25. I'm from London and got mine from a really cool guy in Camden pretty cheap (I know just HOW expensive these can be!). He gave me a leaflet and looking now, he's also selling them online on www.scleracontactlenses.co.uk

  ReplyDelete
 26. Just thought I'd let you know someone is using your picture without permission and claiming it's them in it! They've used pictures from other people too.. http://fairyasylum.blogspot.com/

  ReplyDelete
 27. omg, loooove this look :)

  ReplyDelete
 28. Ajattelin ilmoittaa että tämän blogin käyttäjä käyttää sinun kuvaasi omanaan. Kuva on siis postauksestasi jossa taisit esitellä sugarpillin meikkejä ja joissa sulla oli se vaalean violetti peruukki ->> http://fairyasylum.blogspot.fi/2012/08/lime-crime-make-up-review.html

  ReplyDelete
 29. This os freakin awesome i am a lens lover but nevr tried these as u mention they are v expnsv come check my blog :)
  Www.anilafaruk.blogspot.com

  ReplyDelete
 30. I have go through this page and its blog for more information please follow us:-Most of the crazy contact lenses are of course without any power. The Halloween contact lenses are excellent because of the fact that during this great occasion, most people want to dress very nicely or in an odd way. People will only end up making themselves feel better with sclera contact lenses. But black sclera lenses are also commonly used for bringing special effects.

  ReplyDelete
 31. I have go through this page and its blog for more information please follow our blog:-Most of the crazy contact lenses are of course without any power. The Halloween contact lenses are excellent because of the fact that during this great occasion, most people want to dress very nicely or in an odd way. People will only end up making themselves feel better with sclera contact lenses. But black sclera lenses are also commonly used for bringing special effects.

  ReplyDelete
 32. Nice article and thanks for sharing your knowledge. Choosing sclera contact lenses becomes easy and hassle free when you have already decided the lens type based on your budget and usability. It’s good to get disposable black sclera contact lenses if you don’t have time for lens care, else for economic use you can get black sclera lenses also. Fashion conscious individuals may also like colored contact lenses .

  ReplyDelete
 33. This is very nice I read your blog very good the same related.: Choosing sclera contact lenses becomes easy and hassle free when you have already decided the lens type based on your budget and usability. It’s good to get disposable black sclera contact lenses if you don’t have time for lens care, else for economic use you can get black sclera lenses also. Fashion conscious individuals may also like colored contact lenses .

  ReplyDelete
 34. How,this blog is very nice.the same related blog .: Choosing sclera contact lenses becomes easy and hassle free when you have already decided the lens type based on your budget and usability. It’s good to get disposable black sclera contact lenses if you don’t have time for lens care, else for economic use you can get black sclera lenses also. Fashion conscious individuals may also like colored contact lenses .

  ReplyDelete
 35. The main fact crazy contact lenses and details about contact lenses is that every user needs to appreciate and follow up the Halloween contact lenses process so that they can guide the individual to usage of genuine contact lenses so no harm to eyes are there and they can get better visibility. This sclera contact lenses all ensure that the contact lenses are black sclera lenses proper and with sound effectiveness all around the market

  ReplyDelete
 36. I have visit this site and its blog for more visit us at:-The main fact crazy contact lenses and details about contact lenses is that every user needs to appreciate and follow up the Halloween contact lenses process so that they can guide the individual to usage of genuine contact lenses so no harm to eyes are there and they can get better visibility. This sclera contact lenses all ensure that the contact lenses are black sclera lenses proper and with sound effectiveness all around the market

  ReplyDelete
 37. If you are a fashion conscious person and want to change your eye color using contact lens, then you should definitely try our colored contact lenses collection. Black sclera contact lenses are of best qualities now available online. Crazy contact lenses are also available in our website for matching up with Halloween dresses. They are also popularly called as Halloween contact lenses for this purpose.

  ReplyDelete
 38. I have go through your site, this is a good one. If you want to know more about this please visit our website :If you are looking for contact lenses which will suit best with Halloween costumes, then you should check out Halloween contact lenses or crazy contacts. Larger size sclera contact lenses are also very popular now a days. One of the most popular of them is black sclera lenses which is being used in film industries also.days. Cheaper price crazy contact lenses in different colors are also available in our website to make them in cosmetic purpose.

  ReplyDelete

 39. I have visited your site all the sites are really good but if you need a different look for your eyes you must visit our site.
  Black sclera contact lenses are really famous for their special horrific look and dramatic fun, and are thus worn not just in films and TV shows, but also in Halloween and parties. The colored contact lenses are now part of the bold fashion statement, where incredibly designed sclera contact lenses and typical black sclera lenses are widely used and ordered online.

  ReplyDelete

 40. I have visited your site all the sites are really good but if you need a different look for your eyes you must visit our site.


  Black sclera contact lenses are really famous for their special horrific look and dramatic fun, and are thus worn not just in films and TV shows, but also in Halloween and parties. The colored contact lenses are now part of the bold fashion statement, where incredibly designed sclera contact lenses and typical black sclera lenses are widely used and ordered online.

  ReplyDelete
 41. If you are looking for contact lenses which will suit best with Halloween costumes, then you should check out Halloween contact lenses or crazy contacts. Larger size sclera contact lenses are also very popular now a days. One of the most popular of them is black sclera lenses which is being used in film industries also.days. Cheaper price crazy contact lenses in different colors are also available in our website to make them in cosmetic purpose.

  ReplyDelete
 42. I have go through your site, this is a good one. If you want to know more about this please visit our website :Dj service has been one of the most vital part of any of the ceremonies held around us. If you are in search of djs in West Palm Beach who will provide best quality dj service along with photo booth rental then you should choose us. We are one of the djs in Miami which has been providing its service for the last few years with success. Whenever you are looking for djs in Boca Raton with the most exclusive song list possible, then think of us.

  ReplyDelete
 43. I have gone through this blog. For more information please visit us:-
  It will be a good idea to basically look good while also wearing the colored contact lenses. The sclera contact lenses should make the task relatively easier. The black sclera lenses will give a fantastic edge as well for those who find visual appeal to be an important component. The black sclera contact lenses will be really useful in every sense of the term.

  ReplyDelete
 44. I have visited your site all the sites are really good but if you need a different look for your eyes you must visit our site.
  The lenses are something black sclera contact lenses which has the demand and with so many other facts within it is something that can derive or form the total output with which you can black sclera lenses essentially help in using it in may form and that is the most sclera contact lenses exciting aspects for your black sclera contact lenses purposes that are part of the whole system in general and common colored contact lenses other ways.

  ReplyDelete