andthatswhoiam

11/09/2012
Did you learn anything new about me?

---------------
ps.
Puolikuolleena bloggailen tälläsiä turhuuksia. Käväsin eilen siinä rintasyöpätutkimuksessa josta mainitsin aikasemmin ja tottakai löyty joku parin sentin möllykkä. Lähdin aamulla ultraääneen ja pääsinkin kotiin rinnat sidottuna kun ottivat koepaloja kyseisestä ei-tervetulleesta pallukasta. Ollu suhteellisen haasteellista viimeinen vuorokausi kun ei oo kivun takia saanut nukuttua ja tuntuu et kaikki liikkuminen tappaa. Pitäis tosin mennä parissa päivässä ohi.

Kaikenlaista sitä pitääkin olla, saatana. Lääkärin mukaan kuitenkin kyseinen pieni pallero näyttäisi olevan jonkinlaista väärin kehittynyttä sidekudosta mutta tulevan leikkauksen takia piti varmistaa koepaloilla. Kahen viikon päästä tulokset, ahistaa! Koitan päästä taas bloggailemaan normaaliin tahtiin ja normaalia tavaraa kunhan tää tilanne vähän paranee ja pääsee tekemään tavallisia juttuja (esim nukkumaan lol) 
Harvoin kirjottelen tälläsiä ällöjuttuja tänne, sori haha :-D mut tiedättepähän miks oon mahdollisesti poissa kuvioista vähän aikaa.
(pictures from here)

22 comments :

 1. amazing post! so different to all the others, I liked it a lot! <3

  ReplyDelete
 2. This is really cool :D We have a lot in common ^__^
  And rest assured you inspire a lot of people!

  ReplyDelete
 3. You're great darling, love the post, kisses to you, be yourself always ;)

  ReplyDelete
 4. Wow we have so mUch in common!Never felt so close to someone that far away (haha, awkward xd)
  Seriously..... On 39 of these pictures i was like "Yeah, me too!"

  ReplyDelete
 5. Voi kamala, toivotaan ettei se ole mitään vakavaa. Jaksamista sinne! p.s ihana blogi sulla ja ihana tyttö olet!

  ReplyDelete
 6. I learned that we are similar except for like 2 things! Maybe I am a potato too but I haven't found that out yet :D

  ReplyDelete
 7. a lot of things in common with you, too many... love this post.

  ReplyDelete
 8. oot melkein ihan samananlainen kun mie :---D

  ReplyDelete
 9. Otettiinko sulta koepalat sellasella neulalla? Mitä siellä tehdään? Mulla on meinaa ens viikolla koepalan otto ja oon aivan kauhuissani.. Anteeks jos tää on liian henkilökohtasta:(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Riippuu ihan mistä sulla otetaan ja millasesta möllykästä niitä paloja otetaan.. ja että mistä se sun möllykkä koostuu et onko kudosta vai nestettä yms. Riippuu kans miten syvällä se kohde on ja kuinka monta niitä on että otetaanko useampia paloja eri paikoista. Mulla viillettiin rintaan pieni reikä ja työnnettiin sellanen laite sisään joka ampuu neuloja ja kuuluu kova pamaus. Koepaloja otettiin yhteensä kolme. En usko että sulta löytyy mitään vakavaa, on kuitenkin niin harvinaista :) ei kannata jännittää

   Delete
 10. Mulla on myös otettu jostain rintamollukasta karkeaneulanäyte, se vempele tosiaan piti kamalia pamahduksia, joita säikähdin joka kerta ihan hirveesti. Mullakin se oli vain sidekudosta, muistaakseni oikea hieno nimi on fibroadenooma. Nyt pari vuotta myöhemmin en edes löydä sitä pallukkaa, lieneekö sitten kadonnut vai mitä. :)

  ReplyDelete
 11. Awesome :)
  What do you want tattooed? :)

  ReplyDelete
 12. No, toivottavasti huoli osoittautuu turhaksi. :) Kuten varmaan lääkäri on lohdutellut, se on erittäin harvinaista, että niin nuorella naisella kuin sinä mitään kovin pahanlaatuista löytyisi. Mutta varmasti on epämiellyttävää käydä kokeissa, kestää kipua ja ennen kaikkea odotella epätietoisena vastauksia.

  Ajattelin jättää terveisiä, että blogisi on upea ja olet todella inspiroiva. Ja kaunis. :)

  Sen verran on pakko sanoa noista kuvista, että tuo "I dislike little kids" - kohta vähän pisti silmään. Ajattelepa asiaa sillä tavalla, että jos otat tuon lauseen, ja korvaat siitä sanat "little kids" millä tahansa muulla ihmisryhmällä (esim. naiset, homot, mustat, juutalaiset, vanhukset), mitä saat? Pienet lapsetkin ovat vain ihmisiä, eikä pitäisi olla yhtään enempää ok niputtaa heitä yhdeksi ryhmäksi ja sanoa, että "en pidä tästä ihmisryhmästä". Osaavathan pienet lapset käyttäytyä todella huonosti, mutta eivät he loppujen lopuksi tee mitään sellaista, mitä muunkaan ikäiset ihmiset eivät tekisi. :)

  Mutta tuon ei pitänyt olla kommenttini pääpointti, vaan sen että olet todella lahjakas nuori nainen ja olen seurannut blogiasi ilolla!

  - P.K.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vähän radikaalia ja hölmöä rinnastaa pikkulapsikammo antisemitismiin, misogyniaan tai muuhun syrjintään, pikkulapset kun eivät ole mikään kautta aikain sorrettu ihmisryhmä.
   On täysin eri asia sanoa ettei pidä tietyn ikäisistä ihmisistä kuin vedota ihmisen etnisyyteen, uskontoon tms. inhon syynä. Ikä määrittelee ihmisten käyttäytymistä paljon enemmän kuin ed. main. ominaisuudet.

   Delete
  2. Ja kaiken lisäksi kyseessähän on henkilökohtainen mielipide. Ja aika mieto ilmaisu "dislike", toisinkuin vaikka "hate".

   Eivät monetkaan ihmiset _pidä_ pikkulapsista, eikä sillä välttämättä ole ensisijaisesti mitään tekemistä heidän ikänsä kanssa, vaan ikään kuuluvan kehitysvaiheenomaisen käyttäytymisen. Ei monetkaan jaksa kirkuvia uhmaikäisiä, ja niin se vain on. Ei mitään elämää vakavampaa. Ei se tarkoita sitä, että olisi heti tekemässä "kansanmurhaa". Se on vain tunne ja mielipide, joka ei välttämättä koskaan näy päällepäin mitenkään, eikä tule käytöksestä ilmi.

   Delete
  3. Hei! Tämä vastaus tulee hieman myöhässä. Eikä tämä ole sellainen blogi, jonka kommenttiosiota viitsisi kovin käyttää väittelyyn aiheesta, joka ei koske suoraan blogin keskeisiä aiheita... Joten pahoittelen etukäteen. Mutta...

   Lapset itse asiassa OVAT kautta aikain sorrettu ihmisryhmä. Ihmisoikeudet ovat suht. tuore keksintö, lasten oikeudet vielä tuoreempi. Esimerkiksi valtaosassa ns. sivistyneitä länsimaita on laitonta noin vain lyödä toista ihmistä - paitsi jos tämä ihminen on lapsi. (Tästä ns. "kuritusväkivallan" käsite.) Lapset ovat maailman köyhin ihmisryhmä - he ovat köyhimpiä myös Suomessa, ja kärsivät eniten kaikista sosiaalisista ongelmista kuten köyhyydestä, alkoholismista (siis eivät välttämättä juo itse, mutta alkoholin liikakäytön seurauksista kärsivät silti), läheisten mielenterveysongelmista, rasismista, seksismistä jne. Heillä ei myöskään ole juuri minkäänlaisia välineitä puolustaa omia oikeuksiaan, ellei joku tee sitä heidän puolestaan.

   Kun on tekemisissä enemmän esim. taaperoikäisten lasten kanssa, tajuaa, että heillä ei ole niitä ennakkoluuloja, mitä monilla nuorilla, aikuisilla ja vanhuksilla on. Monella tapaa he ovat kiltimpiä, välittömämpiä ja ennakkoluulottomampia kuin esimerkiksi me aikuiset. Kirkuva pikkulapsi on ärsyttävä, koska KUKA TAHANSA riehuva, kiukutteleva ihminen on ärsyttävä. Ainoa ero pikkulapsen ja isomman riehujan välillä on se, että isomman pitäisi jo ymmärtää paremmin. Pikkulapselta ei voi vielä odottaa sellaisia tunnetaitoja, mitä jo isommilta tulisi löytyä. Mutta silti nimenomaan pikkulapsia pidetään ärsyttävänä ihmisryhmänä. Kuulostaako kohtuulliselta?

   En nyt rehellisesti sanoen näe mitään hölmöä tai radikaalia siinä, että yhdistää pikkulapsiKAMMON antisemitismiin, misogyniaan tai muuhun syrjintään. Ensinnäkin, koska ihmisten syrjiminen iän perusteella on syrjimistä siinä, missä minkä tahansa muun ominaisuuden (sukupuolen, rodun, ihonvärin jne.) perusteella. Toisekseen lapset eivät ole vain lapsia: he voivat olla myös juutalaisia, noin puolet heistä on tyttöjä, kaikilla heistä on kansallisuus, etninen tausta, ihonväri, he kuuluvat johonkin yhteiskuntaluokkaan jne. Heitä surmataan sukupuolensa takia. He joutuvat kohtuuttoman raskaaseen työhön tai naimisiin, vaikka heidän pitäisi olla vielä koulussa. Heitä kiusataan koulussa etnisen taustansa takia. Heitä pakotetaan prostituutioon. Heitä jätetään heitteille, kaduille elämään. He kohtaavat henkistä ja fyysistä väkivaltaa. Heitä on jopa lähetetty keskitysleireille. Lapsuus on ollut todella harvalla suojaava tekijä minkäänlaiselta kaltoinkohtelulta tai väkivallalta. Päinvastoin: näin ollaan toimittu ja toimitaan, koska he ovat lapsia - siis moninkerroin oikeudettomia.

   Pahoittelen vaahtoamistani, mutta minua välillä ihmetyttää, miten yhtä aikaa voi puhua ennakkoluuloja ja syrjintää vastaan, ja silti olla sokea sille, millaista kohtelua yksi suurimmista ihmisryhmistä saa osakseen.

   P.K.

   Delete
 13. This is very interesting. I love the pictures and words. How do you make these? I would like to do my own sometime.

  I could not really understand the last part because my google translate function has trouble actually translating Finnish, but I hope you are ok. Sending you positive thoughts and love.

  ReplyDelete
 14. That's such a cool post!
  I'm glad I found your blog...
  :o)

  ReplyDelete
 15. voi luoja mitä syöpää

  ReplyDelete