Fake or not?

2/07/2013

Terve taas!

Yleensä en varsinaisesti kirjoita mitään tänne blogiin, olen alusta asti pitänyt sisällön aikalailla tyylipainotteisena enkä ole suuremmin mitään omia mielipiteitäni tai muuta syvällisempää tänne jakanut.
Tänään kuitenkin ihan vaihteeksi törmäsin tähän aiheeseen joka varmasti koskee myös monia blogilukijoitani, ainakin ottaen huomioon millaista kamaa itse bloggaan ja vaikutatte kuitenkin olevan kiinnostuneita samoista asioista ja tekevän aikalailla samoja juttuja. Päätin nyt sitten purkaa vähän ajatuksia tänne kun ei ole oikein parempaakaan tekemistä täällä kotona kipuillessa.

Aiheeseen. Saan miltei päivittäin kommentteja ja viestejä siitä että olen ihmisten mielestä feikki. Myöskin monet muut bloggaajat kohtaavat tätä samaa valitusta varmasti hyvin usein. 
Mitä on olla feikki?

Miksi ihmisillä on käsitys että jos käyttää paljon meikkiä, värjää hiuksia, on oudot vaatteet, käyttää hiustenpidennyksiä, pitää tekokynsiä yms tekee ihmisestä feikin?
Monet kokevat meikin jonkinlaisena naamiona jonka avulla voi piiloutua ja peitellä omaa itseään.
Kerron salaisuuden: sillä ei piilouduta, päinvastoin. Ja jos sillä jotain yritetään peitellä niin korkeintaan finnejä.


Ymmärrän toki että jotkut ihmiset uskovat voivansa peittää jotain persoonaansa liittyviä ongelmia esimerkiksi tietynlaisella tyylillä tai vaikkapa meikillä. Tai haluavat kuulua tiettyyn ryhmään/ hengata tiettyjen ihmisten kanssa ja muuttavat siksi ulkonäköään miellyttääkseen näitä ihmisiä. Mutta onko se nimenomaan se meikki tai tyyli joka tekee sinusta feikin? 
Ei. 
Se, että olet jotain muuta kuin oikeasti olet, ja kannat roolia miellyttääksesi jotakuta muuta, on feikkiä.


Toisinaan saan jopa vihaisia viestejä ihmisiltä jotka arvostelee mua siitä että "kannustan" nuoria ihmisiä olemaan yhtä feikkejä kuin minä esimerkiksi tekemällä tutoriaaleja ja jakamalla kuviani nettiin. Yleensä reaktioni on vaan puhdas mitä vittua, koska en ole koskaan kokenut että tämä blogi olisi jotenkin ketään painostava tai että kannustaisin ketään olemaan "kauniimpi". Uskon että aika monet lukijatkin tajuaa etten tee näitä meikkejä ja kaikkia erilaisia tyylikokeiluja siksi että ne tekisivät minusta jotenkin ulkomaailman silmissä "kauniimman". Tosiasiassa musta on äärettömän hauskaa muuntautua ja kokeilla kaikkea uutta. Ja tietenkin, viihdyn omassa kehossani paremmin kun saan näyttää juuri siltä kuin itse tahdon.

Ihmisillä on turhan usein sellainen mielikuva että vain siksi että joku panostaa paljon ulkonäköönsä tai vaikkapa muuntaa ulkonäköään paljon ja usein, tarkoittaa sitä ettei halua/uskalla olla oma itsensä ja haluaa jotenkin peittää omaa persoonaansa.
Omasta mielestäni yleensä kyseessä on täydellinen vastakohta; persoonallisella ulkonäöllä voi tuoda enemmän itseään, luovuutta ja omaa persoonaansa esiin.

Yksi ärsyttävä asia on myös tämä ikuinen "luonnonkauneus" jota kaikkien pitäisi arvostaa ja kaikkien pitäisi olla onnellisia siitä mitä äiti maa on heille suonut yms yms potaskaa.
Tottahan se on, että jokainen ihminen on tavallaan kaunis, mutta musta ne kaikkein kauniimmat asiat eivät ole mikään oma maantienharmaa hius tai pitkät silmäripset. Musta ihmisestä tekee kauniin esimerkiksi jännittävät kasvojen piirteet. Usein myöskin juuri sellaiset piirteet jotka valtaosan mielestä ovat vähän kummallisia. 

"Olisit kaunis jos sulla olis vähemmän meikkiä" on aika kuultu lause varsinkin miesten suusta. No arvaa mitä? Ei kiinnosta olla sulle kaunis, meikkaan ja laittaudun omaksi ilokseni enkä todellakaan siksi, että olisin jonkun random jonnen mielestä hyvännäkönen. En myöskään meikkaisi seurustelukumppanin mieliksi. Olis hirveetä jos seurustelisi jonkun sellaisen ihmisen kanssa jonka seurassa ei vois olla ilman meikkiä, pidennyksiä ja kaikkea muuta tilpehööriä. En mä jaksa joka päivä laittautua tai olla kauheen kiinnostunut siitä miltä näytän, enkä muutenkaan viihtyisi sellaisen ihmisen kanssa joka vaatisi mua olemaan tietyn näköinen kokoajan tai välittäisi vaan mun ulkonäöstä. 
Jotkut olettaa että esim mun näköiselle ihmiselle olis kauhea ongelma olla ilman meikkiä tai vaikka lähteä lähi siwaan ostamaan vessapaperia ilman tekoripsiä, mutta rehellisesti sanottuna en jaksa välillä edes vaihtaa pyjamanhousuja farkkuihin. Haha .. Muutenkin yleensä kun tapaan ihmisiä ensimmäistä kertaa livenä, saan kuulla olevani täysin erilainen kuin mitä he ovat kuvitelleet tai olettaneet blogin perusteella. No tottakai, varmasti annan itsestäni erilaisen kuvan noin ulkonäöllisesti ja myöskin blogin kautta, koska en koskaan kirjoita tänne mitään henkilökohtaista tai muutenkaan mitään mistä mun persoonaa voisi saada vähän irti.

Muutenkin vähän hassua että ihmiset luo oman olettamuksensa jonkun persoonallisuudesta vaan internetin kautta. Varsinkin jos blogi on tällänen "kevyttä tekstiä, kivoja kuvia ja paskaa"- blogi niinkuin mulla. Miksi joillekkin ihmisille on ylitsepääsemätön ongelma että jotkut ihmiset eivät sovi heidän kauneusihanteeseensa? Mitä vitun väliä sillä on jos et tykkää miltä joku ihminen näyttää?
Se, että joku näyttää sun mielestä ilkeeltä,pinnalliselta tai vaikka tyhmältä, ei tarkoita että kyseisen ihmisen persoonallisuus olis mitään edellämainituista asioista.

Musta on ihan okei, että jotkut ihmiset ei tykkää tietynlaisesta tyylistä tai vaikka esim lävistyksistä.
Mutta mitä sen sun elämää liikuttaa vaikka toisella olis just sellanen "kauhee tyyli" ja vaikka sata lävistystä?
Miten se on yhtään huonompi ihminen kuin sinä, jos sillä sattuu olemaan erilainen maku?
Trust me, se että sun joku kaveri uskaltaa olla persoonallinen, ei oo mikään tarttuva tauti.
Jos sun mielestä ei oo kaunista että joku käyttää paljon meikkiä, so what? Etsi joku naturelli-elli ja katsele sitten sitä.

Mä viihdyn omassa kameleonttityylissäni, ja vaikka saankin paljon negatiivista huomiota sen takia, en osais olla mitään muutakaan.
Oman persoonallisen tyylin toteuttaminen tekee mut onnelliseksi, miksi lopettaisin?
Se että saan olla oma itseni, on parhaita asioita tässä maailmassa.Olipas siinä ihan vitusti tekstiä tämän blogin mittapuulla. Voisin jatkaa tätä aihetta loputtomiin mutta uusin Naruto jakso kuumottelee mua seuraavalla välilehdellä joten siirrän huomioni siihen.
Muutenkin menin vähän ohi aiheen siellä sun täällä ja muutenkin tuli nyt aika sekava ja paska postaus että eiköhän ole hyvä aika lopettaa... :--D

Lopuksi vielä lätkäisen tähän saarnan päätteeksi pärstäkuvan eiliseltä.
BÄNG.


66 comments :

 1. Voi iik miten voit olla noin feikkkki. Siis en kestä. Maailmani vähintäänkin romahtaa kun sä näytät tuolta.

  Joo ei. Olet upea tuollaisena, 'kameleonttina', aina (ainakin blogin kuvissa) upeana sekä kauniina nuorena naisena :)<3 On hienoa, että uskallat olla sitä mitä olet etkä muuttele totuutta.

  ReplyDelete
 2. Maybe this is the best writing ever!
  Love you xoxo

  ReplyDelete
 3. Oikeessa oot ! Itse oon sitä mieltä että ihminen korostaa omaa personallisuuttaan pukeutumisella ja meikkaamisella, sillä ihminenhän ei voi sille mitään minkä näköiseksi hän syntyy. ihmisten pitäis antaa olla rauhassa semmosia kuin he itse haluavat, eikä rueta arvostelemaan : ) rehellisesti sanottuna mulle on tullut sun blogin kautta semmonen kuva että oot rohkeasti semmonen kuin haluat olla !

  ReplyDelete
 4. En itse ainakaan näe sinua feikkinä, koska kukin pukeutuu ja meikkaa miten tahtoo.

  Itse ainakin pidän kovasti meikkaustyylistäsi ja olen ottanut siitä itse vinkkejä omaan meikkaamiseen, kun siihen jaksan panostaa ^^

  Luot aina niin mielenkiintoisia meikkejä, että olen aina ihan ihmeissäni, miten niin paljon pienet asiat pystyvätkään muuttamaan meikkiä aivan toisenlaiseksi kuin mitä se on jossain toisenlaisessa meikkauksessa ollut. Mutta meikkaushan on varsin luovaa ja sulla jos kellä on luovuutta, joten odotan aina innolla, kun saat uusia meikkejä, että millaisia taideteoksia moisista väreistä syntyykään :D

  ReplyDelete
 5. ite en vois enempää olla samaa mieltä tän postauksen kanssa ! mua saattaa ihmiset kattoa päästä varpaisiin nenänvartta pitkin ja olettaen heti, että oon joku täys bimbo vaan sen takia, että silmissä on joskus tekoripset, korkokengät kopisee tai hiusten laittoon on menny 10 minuuttia keskiverto ihmistä enemmän. ihan naurettavaa, että ihmiset muodostaa niin voimakkaita ennakkoluuloja toisista ulkonäön tai tyylin perusteella.

  http://crazy-beautiful-lif3.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 6. Jumalauta tää postaus on täyttä asiaa : D <3

  ReplyDelete
 7. Asiaa! Mielenterveys menee, jos yrittää miellyttää kaikkia - niin ristiriitaisia vaatimuksia itsellekin on saneltu, ettei niitä edes yrittämällä kykene saavuttamaan. Pitäisi olla sataa eri asiaa yhtä aikaa, eikä sanelijaa kiinnosta millainen ihminen oikeasti on. Itse selviän, kun tiedostan ettei suurimmalla osalla ihmisistä ole mitään merkitystä elämässäni. Ystävienkään mielipiteillä ei loputonta painoarvoa ole. Itsehän sitä itsensä kanssa joutuu elämään, miksei siis olisi sellainen jonka itse hyväksyy ja hyväksi kokee?

  ReplyDelete
 8. Tän postauksen vikat kuvat... Oot vaan ihan mielettömän upeen näkönen!

  ReplyDelete
 9. Niin totta kuin olla ja voi ! ♥

  ReplyDelete
 10. Ihan täyttä asiaa ja oon ihan samaa mieltä!
  ja semmosta vielä että sun kuvat herranjestas miten kuuma oletkaan! älä nyt ota tätä mitenkään väärin, mutta ah voi että! :D
  ja sun kasvonpiirteet on ihan mielettömän kauniit.

  ReplyDelete
 11. Asiaa! Joka päivä sitä saa kuulla "miksi et ois ilman meikkii oisit söpömpi sillee jnejne" tosi hyvä ja asiallinen postaus! :)

  ReplyDelete
 12. Sulla on tosi hyvä pointti. :) Itse vielä ymmärtäisin jos yrittäisit näyttää kaikella "feikkikamalla" joltain lehtien mainosmalleilta joita on photoshopattu ja kaikki näyttää samalta, sen ehkä ymmärtäisin että joku sanoisi sinua feikiksi, mutta jos sinulla on oma persoonallinen tyyli johon kuuluu nyt sattumoisin tekiripsiä yms. miten se voi olla feikkiä? Olet vain sinä. :) Ja musta sulla on just kiva tyyli.

  ReplyDelete
 13. Tää teksti oli niin täyttä totta ja oon samaa mieltä joka ikisen lauseen kanssa!!

  ReplyDelete
 14. aa kiitos tästä tekstistä ♥ oon pari viimepäivää ollut hirveen epävarma itestäni, koska tää "pakkelinaama" on just se mitä haluun olla ja sopii mun kauneusihanteisiin, mutta jokapaikasta tulee tätä luonnonkauneus on ultimate truth niin tällä itsetunnolla ei hirveesti juhlita.
  Erityisen paha mieli mulla tuli tästä blogeissa pyörineestä naked truth-jutusta, vaikka sen alkuperänen idea tuskin olikaan se mitä siitä tuli, osasta näistä postauksista tuli juurikin sellainen "olen luonnonkaunis, siksi parempi ku sinä!1" fiilis. Apua mikä sekava avautuminen, anteeksi :D

  Oot ihana, pakko sanoa ♥

  ReplyDelete
 15. ei tsiisus että oot hyvännäköne tyty! pur

  ReplyDelete
 16. Aaah, puhut niin asiaa! Ja olet täydellinen juuri tuollaisena, kuin olet <3

  ReplyDelete
 17. Google translate for the win, it actually did a pretty decent job this time and I could make sense of everything! :D
  I totally agree with you, especially that "natural beauty" part annoys me to the max. ESPECIALLY when what some people (mostly men) consider "natural beauty" is just a decent amount of make up in natural shades! Honestly, I don't think most men would on first sight say that a normal (not model) woman without any make up is more attractive than the same woman with some little make up to cover her flaws and bring out the most attractive features of her face, such as the eyes, or a cute nose etc. In the end, it comes to personal taste. but it just makes me mad when certain people cannot distinguish between a natural beauty and a natural make up look -_- (because guess what, most of those pseudo-natural blondes with super dark eyebrows and lashes are either bleaching their hair or wearing make up or both! Who would have thought that now?!)

  Okay, seriously. I also get pretty upset about this topic, because there is so much prejudice attached to it. Like the classic "people with piercings and tattoos are...." well. I suppose some people just can't accept that the world does not revolve around them and others do not exist solely to please them and their stupid standards.

  Anyway, from what i can tell, very well said :D I'm glad the translation worked so well this time so I could read this! ^^

  ReplyDelete
 18. Ite tykkään meikkaamisesta yhtälailla kun esim piirtämisestä, erona vaan se että pohjana on omat kasvot. Ja kukapa ei haluaisi korostaa kauniita piirteitään ja häivyttää huonompia. Siinä ei ole mitään feikkiä.
  Muutenkin jos sulla on noin omaperänen tyyli eikä sitä ole kopioitu keltään niin miten joku voi väittää sen olevan feikki? Paitsi tietysti kaikki ihanat kateelliset ulisijat :)

  ReplyDelete
 19. Asiallisen tekstin kirjotit. Luonnonkauneus on ok, mutta miksi näyttää hyvältä mutta mahdollisesti tylsältä, kun voi näyttää mahtavalta ja mielenkiintoiselta, ja joka päivä erilaiselta ja juuri siltä kun itse haluaa. Ei aina tarvitse tyytyä siihen mitä saa, täytyy osata vaatia.
  Ootko miettiny jos tekisit hiusten laitosta tutoriaalia, toi kampaus ois meinaa aika mahtava osata tehdä♥
  os. Toivottavasti paraneminen sujuu nopeasti ja niinkun pitää:)

  ReplyDelete
 20. TUTORIAALIA HIUKSISTA ;___________________________;

  ReplyDelete
 21. Ah, kiitos tästä ihanasta tekstistä. Itse tykkään meikata ja välillä jopa käytän näitä "feikkituotteita" kuten hiustenpidennyksia, ja aina se on jollekin kauhea ongelma. Erityisen ärsyttävää tässä on se, että oma kaveri haukkuu minun kuulleen kuinka meikit on kauheita ja tuo ja tuo on niin feikki ja luonnonkauneus on ainoa oikea vaihtoehto, sanoi jopa kerran että mieluummin kulkisi naama täynnä finnejä kuin laittaisi meikkiä naamaan.Mielipiteensä toki kaikilla, mutta alko kyllä ärsyttämään kyseisen keskustelun jälkeen.

  Mutta ettei ihan vuodatukseksi mene, oot täydellinen ja tosi inspiroiva ihminen! (: ♥

  ReplyDelete
 22. Tätä oli kiva lukee, olis hienoo jos jaksaisit joskus toistekin tehdä mielipidepostauksen :3

  ReplyDelete
 23. people do that because they are jealous or angry with the fact that you are happy with yourself. they are sad, sad people. haters. I myself am jealous of you, but because of your incredible make - up skills! :D I don't have the time or the knowledge to do my make - up like that, like I've always wanted to. so please, keep being awesome, because when I see your beautifully painted face, it gives me hope that one day I could do the same thing! :)

  ReplyDelete
 24. Mielnkinntoinen postaus ja ihan täyttä asiaa! Naurattaa jo ihan tämä luonnon kaunis-termi sekä luonnollinen meikki..siinä "luonnollisessa" meikissä kun on monesti enemän pakkelia kuin näyttävässä meikissä, sävyt on vain erit :P Muutenkin huvittavaa miten tästä on nyt noussu niin kamala häly, ihmiset ovat meikanneet kautta aikojen!
  Itse tykkään myös meikata näyttävästi ja leikkiä eri tyyleillä. Se on hauskaa! Olisi tylsää olla joka päivä samannäköinen. Jos jotakuta se vituttaa niin antaa olla vain, itse tykkään ja se on tärkeintä! Se on kuin aikusiän pukuleikki :D
  Monesti nämä kitisijät on kyllä puhtaasti kateellisia ihmisiä, niitä jotka ei osaa meikata mutta haluaisivat ;)

  Ole vain rohkeasti oma itsesi, olet ihana juuri tuollaisena.

  ReplyDelete
 25. Todella asiallinen teksti, olen samaa mieltä! Ihana tuo sinun paitasi ja meikki muutenkin :)

  http://tartu-hetkeen.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 26. Aamen! Mun mielestä olis äärettömän tylsää, jos kukaan ei käyttäis meikkiä, laittais / värjäis hiuksiaan ja pukeutuis erikoisesti. Varmaan yli puolella olis just sellanen ohut, lattee maantienharmaa tukka ja kalvakat piirteet, mikä ei vaan mun mielestä oo kovin mielenkiintosta. (Mutta jos joku tykkää hiihdellä tuolla ohuissa harmaissa hiuksissaan meikittömänä, niin be my guest! Ei oo multa pois!)

  Toi "Näyttäisit paremmalta jos sulla ei olis noin paljon meikkiä" on myös kuultu moneen otteeseen. Saako vastata että "Sä taas näyttäisit paremmalta jos vähän meikkaisit" ? Luonnonkauneus on jees, mutta se on nopeesti nähty. Mä en haluu poistua kotoa joka ikinen päivä samalla naamalla.

  ReplyDelete
 27. musta sä oot just tosi ihailtava ihminen ja tosi taitava noiden meikkejen sun muun kans !! ehottomasti taitavimpia ihmisiä joita tiiän :-) toi on mahtavaa mitä teet, keep on going (: ja asiaa !

  ReplyDelete
 28. I stand behind all of your statements. You wrote it very well and I think that you are a MAGNIFICENT role model for many who feel they can not show there style and artistic ways. This is the very issue we face here in the USA regarding transgender people and flamboyant gay men. WHO THE FUCK CARES!? Why is it so upsetting to some that people share their likes? I don't understand it either. Some people have so much turmoil in their hearts they take it out on others. So sad.

  Rose, you keep doing what you love! <3 I personally want to thank you for sharing your life with us and all that you have been through, I admire your strength and courage to stand up for what it is right. BE YOURSELF! It is the best thing to be. Very happy. God bless you. (((HUGS))) & <3 :*

  ReplyDelete
 29. Mieletöntä, ihan mahtavaa tekstiä Tanja! :< Rohkeesti otat oman mielipitees esiin. Tää jopa innosti mua kommentoimaan näin monen vuoden seuraamisen jälkeen ekaa kertaa... Toivottavasti kipuilu loppuu pian! ❤

  ReplyDelete
 30. Mahtava teksti,en vois enempää samaistua. Ja juurikin tuo miesten "näyttäisit kauniimmalta ilman meikkiä!!11!!" on niin raivostuttavaa,minä kun en meikkaa tai ole meikkaamatta kenenkään mieliksi.
  ps. olet upea :)

  ReplyDelete
 31. Your lipstick is great!
  x

  veruzkas.blogspot.com

  ReplyDelete
 32. Ihanaa ja asiaa! Joo mä en ymmärrä varsinkaan tota kun jotkut mieltää astetta kovemman laittautumisen jotenkin itsensä peittelyks (???), mun mielestä se vaatii nimenomaan munaa. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos mä tahtoisin peitellä itseäni, niin pukeutuisin mahdollisimman huomaamattomasti ja massaan sulautuvaksi. Eipähän kukaan kiinnittäis huomiota.

   Delete
 33. Mua vituttaa tää samainen asia niin paljon, että tekis mieli katkoa päitä. Saan lähestulkoon päivittäin kuulla mun pakkelikerroksesta ja "miks sä käytät piilareita??+". Tsiisus, ei mulla tulis mieleenkään mennä tuosta vaan arvostelemaan muita tai kyselemään jotakin kiusallisesti.

  ReplyDelete
 34. Great post, I really appreciate your honesty :D Get well soon ;)
  ciao

  barbarellamaquill-arte.blogspot.mx

  ReplyDelete
 35. Loistava postaus, respect! Tässä tuli esiin paljon asioita, joita olen itsekin pyöritellyt päässäni viime aikoina.

  Mä en ole oikeasti yhtään minkään näköinen. Tosi mitäänsanomattomat kasvonpiirteet, ei minkään värinen tukka, ei minkään väriset silmät. Jonkun toisen mielestä tää mun värimaailma voisi olla miellyttävän hillitty ja neutraali, mutta MULLE se ei sovi. Mä viihdyn miljoona kertaa paremmin näin, että tukka on värjätty kirkkaanpunaiseksi, farkut on pillit, paidoissa on avara kaula-aukko, silmissä puoli litraa eyelineriä ja ripsaria, korviksia, lävistystä, tatskaa, kynsilakkaa. Silloin mä koen näyttäväni omalta itseltäni ja tunnen olevani kaunis. Mun tyttöystävä taas meikkaa vähemmän, käyttää melkein pelkkiä mekkoja ja hameita, eikä ole moneen vuoteen värjännyt tukkaansa. Sekin on hirveän kaunis, eikä vähiten siksi, että se viihtyy tuossa lookissaan.

  Musta on ihan hirvittävän tekopyhää toitottaa, että totta kai me kaikki saadaan olla sellaisia kuin halutaan, mutta samalla kuitenkin jotenkin perverssisti palvoa sitä myyttistä "luonnonkauneutta" ja haukkua "muovisuutta" ja "feikkiyttä". Pitäisikö tällaisten mun kaltaisten tyyppien, joita ei ole sillä luonnollisella kauneudella paiskattu, tyytyä vain osaansa ja elää koko loppuelämänsä tuntien itsensä tosi vaatimattoman näköiseksi? :F

  ReplyDelete
 36. Todellaki loistava postaus! Olis kiva kuulla enemmänkin sun ajatuksia.
  Ite oon kans saanu kuulla sitä ''hei tyttö oisit paljo kauniimpi näin ja näin jne.''

  Kerranki multa tultiin aivan tosissaan kysymään miten mä kehtaan värjätä hiukseni vihreäksi kun mulla on poikaystävä, että jos se ei vaiks tykkää niistä? Jaa'a mitenköhän. Niinkuin sanoit, en mäkään pystyisi ikinä seurustelemaan sellasen ihmisen kanssa joka ei mua tälläisenä hyväksyisi. Mutta eihän kenellekkään tule mieleen että joku muukin voisi pitää tälläistä tyyliä kauniina. Ei tietenkään, minähän olen se ainut ''outo'' ihminen tässä maailmassa.

  Itse en yhtään pidä massa tyylistä tai miten sen määrittää. En silti mene näille ihmisille urputtamaan että ''nyt nuo uggit pois ja niitti korkkarit jalkaan.'' eihän siinä olisi mitään hienoa jos kaikki olisi saman näköisiä.

  Mutta hei! Sulla on ihan mahtava tyyli et, keep going!
  Ja sori ko rupesin selittelemään ittestäni, mutta tää aihe saa aina mun puheloodan räjähtämään. :D

  ReplyDelete
 37. Ihmiset on usein hyvin kapeakatseisia "erilaisia" ihmisiä kohtaan. Ja erilaisella tarkoitan nyt ihmisiä joilla on persoonallinen ja vahva, joukosta erottuva tyyli. Kaikkien pitäisi olla samaa massaa ollakseen hyviä ja kauniita. Minusta on muutenkin hirveen naurettavaa että ihmisiä "arvostetaan" vain jos he a) ovat aina kiireisiä (paljon harrastuksia ja käyvät miljoonassa jumpassa ja pitävät joka päivä jotakin hienoja viininmaisteluillallisia miljoonille ystävilleen), b) rikkaita c) muodinmukaisia. Tai tälläisista ihmisistähän eniten kirjoitetaan ja tälläisten ihmisen steriileistä kokovalkoisista kodeista otetaan kuvia sisustuslehtiin ja heidän täydelliset lapset käyvät jalkapallossa ja baletissa ja mitä vielä? Huoh sanon minä.

  Voin sanoa että itse olen aika tavallisen tyylinen ihminen, minulla on vaaleat hiukset ja rock-twistillä maustettu vaatetyyli, arkisin käytän aika yksinkertaista meikkiä (koska en jaka herätä tarpeeksi aikaisin + olen asiakaspalvelutyössä, jossa vahvaa meikkiä karsastetaan) mutta en mä silti katso pahalla ihmisiä jotka ei näytä samalta kuin kaikki muutkin.

  Mutta olen myös törmännyt tietynlaiseen "ernuiluun", että ollaan vaan niin erilaisia kun se on niin erilaista ja siistiä vaikka se ei olisikaan se oma tyyli. Se on minusta feikkiä ja uskon että ihmiset ymmärtävät mitä tarkoitan. Joskus ihmisen "muovisuus" kyllä pistää silmään jos se on toteutettu huonosti, mutta taidolla tehtyä vahvaa meikkiä ei voi kuin ihastella.

  Mutta tosi hyvä postaus, ei haittaa vaikka kirjoittaisit enemmänkin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä oon törmännyt tohon että pitää olla ernu vain ernuilun takia. Kammoksutaan kaikkea tavallista ja pidetään itseä korkea-arvoisempina, koska ollaan erilaisia uniikkeja lumihiutaleita. wtf.

   Delete
 38. Harvinaisen hyvä postaus, sanoit monia asioita joita en itse olisi osannut edes ajatella tuolla tavoin, vaikka samaa mieltä olenkin.

  ReplyDelete
 39. Komppaan sinua täysin siinä, että ihminen tuo ulkonäöllään usein itseään enemmän esille. Jotenkin pidän jopa säälittävinä ihmisiä, jotka yrittävät olla massan mallin mukaan "kauniita".

  Heitän hieman omaa kantaa tuohon ernu-juttuun joka mainittiin pari kommenttia aikaisemmin. Itse olen ernuilun ymmärtänyt olevan lähinnä teini-iän juttu, ja kaikkihan tietävät että siinä iässä ei oikein tunne-elämä ole sinänsä kohdillaan ja sitä hakee hieman itseään suunnasta tai toisesta? Jotenkin tuntuu, että tuo "hyi, tavixii"-juttu on juuri sitä; yritetään löytää omaa itseä ja kokeilla, olisiko noin hyvä. Useilla ihmisillä onkin se ernu-vaihe, joka ei jatku koko ikää, vaan kehittyy täysin muuksi siinä murrosiän jälkeen. Myönnän itsellänikin olleen tämä vaihe, mutta ei niinkään ärsyttänyt kaikki tavallisuus, vaan lähinnä oli päähänpinttymä että kaikki massamuoti ja massakauneus on vain jotain kauheata.

  En osaa sanoa, onko ernuvaihe mennyt ohi vai ei (koen että on, joku muu saattaa sanoa ei, ihan sama), mutta tarve erottua ja näyttää jollain tapaa erilaiselta on jäänyt jokseenkin pysyväksi. Jotenkin kammoan kuuluvani siihen massaan, joka valtaa kaikki koulujen käytävät :D Muutenkin minua miellyttää kaikennäköinen erilainen, enkä aio ujostella sitä vaan mielellään tuon sen esille, että minuapa eivät nuo sinun punaruskeat maiharisi ja maastonvihreät housut miellytäkkään.

  ReplyDelete
 40. hehhhee! Tuttu fiilis ! XD Olin kerran baarissa peruukki ja tekoripset päässä ja unohtamatta tekokynsiä, korkkareita ja hameita ja muita kivoja asusteita! Yks tuttu tuli sitten siihen että "Mikä vitun halloween sulla on menossa kun luulet olevas joku barbie?!?!?"
  :D:D:D:D Sanoin siihen että joo että anteeksi vaan jos haluan olla omaitseni kerrankin julkisella paikalla.

  ReplyDelete
 41. Bravo! Always be yourself first, no matter who that is. Second, I LOVE that lipstick what color is it?!?! and last...your hair! OMG! I absolutely love that style. Keep on being you and thank you from an older fan (38) who definately wears too much makeup ;)

  ReplyDelete
 42. Agreed, jotkut ihmiset kokee sen pelottavaks että joku on erillainen ja erottuu rajustikkin massasta ja jolla on oma persoonallinen tyyli. Omat kokemukset tästä on, että nää kyseiset ihmiset yrittää sitten kitkee pois tän ihmisen jolla on oma tyyli, haukkumalla ja yrittämällä saada sen ihmisen kuvitteleen,että on väärin olla erillainen ja erottua joukosta. Ihmiset on epäluuloisia ja erillaisuus on aina pelottavaa, koska se poikkeaa niin paljon niiden mukavuusalueesta. Anteeksi sekava kommentti oon vähän töttöröö tällä hetkellä, mutta toivottavasti mun asia selvis :D ps. sulla on ihana tyyli c:

  ReplyDelete
 43. Asiaa!

  En ymmärrä, miksi jotkut ihmiset pitävät niin pahana ja syntisenä sitä, että huolehtii omasta ulkonäöstään ja laittautuukin ehkä vähän enemmän "kuin olisi tarpeellista". Tajuaisivat nyt herranjumala, ettei me olla mitään aineettomia henkiä, vaan me kaikki eletään meidän fyysisen ruumiin kautta. En näe siinä mitään pahaa, että joku muokkaa ulkonäköään enemmän oman persoonan, oman itsensä näköiseksi, olipa se nyt meikkaamalla, tatuoinneilla tai vaikka hiukset rastoittamalla.

  Kaikista vittumaisimpia ovat nuo miesten kommentit "näyttäisit kauniimmalta, jos sinulla ei olisi noin paljon meikkiä." OH REALLY?? NONIIN, MÄHÄN TOSIAAN MEIKKAANKI VAAN SEN TAKII ET MIEHET TYKKÄIS MUSTA??


  Jotkut assosioi todellakin "feikkiyden" liian kiivaasti vahvaan meikkiin. Okei, stereotypioita yritän aina vältellä mutta tottahan se on, että näiden vetyperoksidiblondi-kahdensentinmeikkivoidekerrosleidien joukosta löytyy enemmän näitä niin kutsuttuja feikkejä kuin ihan naturellien joukosta. Mutta ne nyt ovat luku ihan erikseen.

  ReplyDelete
 44. Tää on niin hyvä postaus. Mullekin ollaan tultu monesti sanoon että oot kyllä niin feikki ja uhkailtu väkivallallakin ( "jos joskus nään sut niin tuun kyllä repiin sulta noi vitun pidennykset päästä, sut pitäis hakata kun oot noin feikki" no okei on silläkin varmaan omat ongelmansa, mutta.. ) Voisinpa antaa sydämiä ja tykkäyksiä tälle merkinnälle!

  ReplyDelete
 45. Hyvä postaus! :) Ja oot tosi kaunis, sulle sopii otsatukka todella hyvin. Toi kampaus on myös hieno, tekisitkö tutoriaalin siitä?

  ReplyDelete
 46. Jep, jep. Falskius näkyy lähinnä asenteesta ja tavasta toimia, kuin naamasta. Vaikka itse suosinkin melko luonnollista meikkaustapaa (vaikka jollekin mäkin näytän yhden naisen karnevaalilta varmaan :D), niin onhan päivänselvää ettei vähän enemmän maalia käyttävä ihminen ole sen vähemmän aito kuin minä.

  Meikkausta pidetään typeränä, turhana ja sen arvoa ilmaisukeinona ja taidemuotona vähätellään ihan suoraan sanottuna siksi, koska se on ensisijaisesti naisten harjoittama tapa. Katsoo nyt vaikka miten edes vähän meikkaavia miehiä kohdellaan, vaikka teoriassa ja historiaa tarkastellessa meikkauksessa ei ole mitään erikoisen sukupuolisidonnaista. Toisaalta taas tyttöjä usutetaan meikkihyllyn ääreen jo pienestä pitäen, kun taas toiseen korvaan karjutaan että luonnollinen nainen on kauneimmillaan; ihan kivasti taas hämmennetään ja aiheutetaan epävarmuutta silläkin saralla.
  Ehkä etenkin vähän erikoisemmin meikkaava ihminen aiheuttaa suuria tunteita jo vain siksi, että kyseessä on tosi feminiiniseksi koettu tapa (ja feminiinisiä tapoja pidetään yleensä hupsuina ja heikkoina) - meikkaus - mutta samalla jotain huomiota herättävää ja anteeksipyytelemätöntä ja reaktiota vaativaa, joka taas nähdään pahana ja/tai poikkeavana asiana jos reaktiota ja huomiota vaatii jokin niinkin "naisellinen" ilmestys kuin meikattu ihminen. Tilan vaatimista kun pidetään "maskuliinisena" ja sitä odotetaan lähinnä miespuolisilta.

  Aina välistä saan itse kuulla ja lukea kuinka !!miehet!! ei diggaa esim. huulipunasta, joten kannattaisi vähentää punaamista jos haalii saada poikaystävän. Mitähän helvettiä, itse kun en todellakaan ole kiinnostunut ihmisestä, jota haittaa jokin niinkin pieni asia, tai kokee punaiset (tai minkä väriset tahansa!) huulet kaamean uhkaavina lol.
  Ja tuskin nyt suakaan katsellessa tulee ekana mieleen et toi nyt varmaan haluaa naarata viattomia poikia haaviinsa tolla sateenkaariluomiväripaletillaan :D.

  ReplyDelete
 47. Sometimes the beauty is not just the physical, you are beautiful inside and out, and the people who criticize you for being different, is people who feel envious of you, not to want to be like or want. It's people living tied to what society dictates, and removed the opportunity to be free. I admire that you are transparent, we all want that, and so those who follow what you perceive well.

  Keep being who you are no matter who criticizes you good or bad, if you use makeup or unusual colors in hair or clothing, fills you, that the end is what matters most and worth. I follow you and I love your makeup, I have that same passion, I also love to sing and take pictures, and that's what fills me, no matter who is in favor or opposition, my happiness is important to me, and only one truly loves us be happy for us.

  I love you, and I admire you veryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy much! :) And everyone who is as feel in your heart. Also. kisses

  ReplyDelete
 48. Tämä oli vaan ehdottomasti täydellinen.

  ReplyDelete
 49. Ite vihaan jos sanotaan sen takia feikiks jos käyttää esim. tekoripsiä. Se on niin turhaa ja asiatonta tulla sanomaan niin, koska kukaan meistä ei ole feikki. Ehkä niil ihmisil on huono omatunto ja ne haluu sillä tavalla sitä kohottaa ettimällä muista feikkipiirteitä..
  Muttajoo oon ite 14v täytän 15v ja jopa mä oon saanu kuulla feikkiydestä, vaikka en omasta mielestäni kyllä ole lähelläkään sitä. Mutta yleensä vaan käännän selän ihmisille joille mun ulkonäkö on ongelma ja jatkan parempaan päin :) Tää on asiallinen postaus, rakastan muuten sun meikkejäs!! :3 oot tositosi kaunis ja et kyllä mun mielestä mikää feikki.

  ReplyDelete
 50. Puhunpa mäkin suoraan: en pidä susta erityisesti ihmisenä (tiedän, en mä tunne sua henkilökohtaisella tasolla, mutta u know. kyllä väkisinkin muodostuu mielikuva henkilöstä x, vaikka vaan blogin perusteella) mutta nyt.. mä olen sun kanssa _täysin_samaa_mieltä.
  Amen to thiz shit!

  ReplyDelete
 51. Ja olen kyllä itsekin miettinyt ihan samaa, miksi porukka kuvittelee, että valtava tukka ja paksu meikki on se ~ naamio ~, jonka taakse henkilö Y muka piiloutuu..
  Mulla ainakin on kokemusta koulukiusaamisesta ja siitä, että itsetunnon ollessa täysin paska, en todellakaan halunnut herättää lisää huomiota sillä, että olisin vetänyt peruukin niskaan, koppalakin päähän ja liimannut viiden metrin ripset simmuihin. Nyt, kun oon aidosti tyytyväinen itseeni ja elämääni, voin tehdä niin. Särkymättä.
  Mulle huudellaan ties mitä kommentteja stadissa, mutta niin oudolta kun se mulle itsellenikin tuntuu kiusaamisen ja itsetuhoisten kausien jälkeen, ne kommentit ei tunnu yhtään missään.
  Päin vastoin, mulle tulee järjetön vallantunne siitä, että oon onnistunu mahdollisesti järkyttämään jonkun ihmisen päivää mun ulkonäölläni tai jopa suututtamaan jonkun, ilman minkäänlaista yritystä 8''D Olis tässä helppo päiväduuni..

  ReplyDelete
 52. Aamen! Täysin samaa mieltä sun kans.

  ReplyDelete
 53. löysin sun blogin vasta n. 5 minuuttia sitten, enkä ajatellu ollenkaa et olisit feikki ! sulla on ihana tyyli, vaikka en ite uskallakkaan käyttää mitään vahvaa meikkiä, vaatteita yms. mutta rakastuin suhun! oot niin itsevarma!

  - yksi tyttö jostain -

  ReplyDelete
 54. Just näin! Amen. Lisäksi on aivan käsittämätöntä saada ihmisiltä kommentteja tyyliin "ulkonäkös perusteella voisi luulla että olet kauhea bitch ja pinnallinen, mutta oletkin ihan fiksu ja kiva!" .......

  ReplyDelete
 55. Mieletöntä munaa sulla! Omalta osaltani ei tulisi mieleenkään kiistellä kauneudesta tai luonnollisuudesta, vaan lähinnä ajatella "wow, kylläpäs toi muikkeli jaksaaa nähdä vaivaa ollakseen sitä mitä haluaa". Jatka samaan malliin!

  ReplyDelete
 56. Sä oot aivan ihana! <3

  -Pikkukatti

  ReplyDelete
 57. Disney leffoja, Naruto, kaunis joka kuvassa ja asiallista tekstiä *hatunnosto ja kumarrus*, btw oot kaunein ihminen kenet oon nähny, tähän asti(kohteliaisuus, ei stalkkausta)

  Keep it up! o/

  ReplyDelete