Popcult Helsinki 2015

5/02/2015

Moikka!


Viime viikonloppuna visiteerasin tosiaan Popcult Helsingissä, joka järjestettiin Helsingin Kulttuuritalolla. Olin paikalla sekä lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina pyörin Ayanami Reinä, ja sunnuntaina olin joku viikonloppugootti.
Tapahtuma oli aivan mahtava, ja tapasin paljon blogilukijoita joka oli tosi hauskaa!


Tajusiko kukaan lauantaina että mun mukana pyörinyt Minecraft ukko oli Pauli? :--D
Rei oli varsin mukava hahmo missä pyöriä, ja musta toi toimi aika hyvin tapahtuman 'nostalgia' teeman kanssa, onhan NGE jo kunnioitettavassa iässä. Peruukki ja linssit löyty Uniqsolta, ja toi peruukki saikin paljon kehuja, vaikka pelkäsin että olin leikellyt ja muokkaillut sitä liikaa. Yskin koko lauantain talkkia ja hiuslakkaa, hah. Ja ennen tapahtumapaikalle pääsyä lapset ihasteli meitä kauheesti ratikassa. Varsinki Paulin Minecraft-päätä..idkuva


Harmittaa vähän että tapahtumapaikalla oli niin huono valaistus. Otettiin tosi monista hienoista cosseista kuvia ja ootin innolla et pääsen niitä julkasemaan, mutta ne on niin sumuisia ja sotkuisia etten niitä tänne voi laittaa. D: Sain katselukelpoisiksi ehkä kaksi sisätiloissa otettua kuvaa... 
Ens tapahtumaan paremmat valot, aamen.

Popcultin kunniavieraana nähtiin Jarmo Koski, joka on dubannut monien lapsuuden piirrettyjen sankareita (ja joo myös Salkkareiden infamous Seppo Taalasmaa). Kunniavierasshow oli ihan älyttömän hauska ja nostalginen. Varmaan ei mennyt viittä minuuttia ilman naurua ton ohjelman aikana. Oli myös tosi siistiä että Jarmo antoi ääninäytteitä hahmoista livenä. :-D ihan tuntu siltä kun olis ollu joku viis vuotias taas..

Jarmon ääniin kuuluu muunmuassa Nalle Puh, Alfred J. Kwak, Tiivi-Taavi, Passepartout, Piisamirotta, Slinky ja Karvinen.
Käytiin Käävän kanssa myös lauantaina tsekkaamassa "Enkelit ja Demonit Supernaturalissa" ohjelma, joka osui kyllä ihan nappiin. Jos on vähääkään historia/mytologianörtti ja tykkää Supernaturalista, niin kyllä jaksas napittaa silmät liimattuna ja korvat auki tätä ohjelmaa. Plussaa myös törkeästä huumorista.

Tuli kauhee hinku kattoo taas Supernaturalia, ja varmaan katon ihan alusta asti uusiks, nyt kun pääkopassa on paljon uutta näkökantaa ja infoa!


Kaikki voivat ohjelman loputtua todeta, että jokainen sarjan hahmo on tainnut hyväksikäyttää Castielia tavalla tai toisella. :-D

Sunnuntaina tosiaan pyörin valeasumaisissa vermeissä. 

Raita-asu on alunperin ReStylen valikoimaa, jonka varmaan tarkkanäköisimmät arvaakin. Valitettavasti päätin laittaa jalkaani korkeimmat korot mitä kaapista löytyy enkä tajunnut, että tapahtumapaikalla ei ole istumapaikkoja + portaissa istuminen kielletty paloturvallisuussyistä.
Kulttuuritalo oli helppo löytää, mutta sijainti oli kyllä muuten täysi susi. Lähellä ei ollut ruokapaikkoja tai kauppoja, ja hui helvetti se Kulttuuritalon ruokala. En raaskinut ostaa mitään muuta koko päivänä kuin pienen limupullon joka maksoi neljä vitun euroa. Plus ruokalassa kaikki saivat mielestäni ala-arvoista asiakaspalvelua, josta en itse ainakaan maksaisi neljää euroa, hah.

Ainoa negatiivinen palaute siis menee Kulttuuritalolle. Muuten tapahtuma oli aivan ihana, ja järjestäjät olivat vallan ihastuttavia! Infosta sai nopeasti apua jos oli tarvis, ja paikalla oli paljon opasteita joiden avulla löysi mitä etsi. Niin ja lauantain iltabileet oli ihan mainiot! En kyllä uskaltanut tanssilattialle, vaan tyydyin olemaan se kiljuva ja hurraava yleisö :-D

outfit: ReStyle | wig: Geisha Wigs | hat: eBay

Sunnuntaina tsekattiin myös cosplay yksilöesityskisa, joka oli mulle ihan eka kerta kun olin kattomassa cosplay esitystä. Osallistujia ei ollut montaa, mutta oli kyllä ihan sika viihdyttävää, ja paljon mielenkiintoisempaa katseltavaa kuin pelkkä pukukisa. Ja voittaja osui kyllä täysin nappiin! Keppijäbä!

Kyllä kelpas olla eturivissä kattomassa tota keppeilyä, vaikka hetken kävi mielessä että mitä jos ote lipeää ja se keppi lentää yleisöön ja murtuu leuka jne. :-D
Kokonaisuudessaan Popcult oli mielestäni tosi onnistunut tapahtuma, varsinkin ottaen huomioon että se oli ensimmäinen laatuaan. Ohjelmaa olisi ollut joka ikiselle tunnille, jotkut päällekkäinkin, huh! Ehdottomasti ohjelmiltaan kaikkein kiinnostavin mitä on tullut vastaan. Ja iso plussa sille, että nyt Helsingissäkin oli joku con! Oon niin pitkään tuskastellut sitä ettei täällä ole coneja, vaan kaikki on jossain keski-Suomessa, ja sinne taas ei ikinä ole varaa mennä.

Popcultissa oli kans tosi kivasti myyntipöytiä, ja kirppis oli hauska idea, vaikkei sieltä kyllä itselle mitään löytynyt. Tapahtuma myytiin loppuun, joten toiveikkaana odottelen järjestetäänkö se vielä toisenkin kerran! Ainoat haistattelut lähetän tapahtumapaikalle, heh.


Terkkuja kaikille jotka uskaltautui mun seuraan Popcultissa, vaikka olin ihan hermona ja ujona enkä oikeen osannut vastailla kenenkään kehuihin :-D ♥9 comments :

 1. Ooooooohhhh, miten en yhtään tunnistanut Ayanamia sun asusta. Voi ei, huono minä :D NGE on yksi lempisarjoistani ikinä... Todella kauniit asut ja tuntuu mielenkiintoiselta tapahtumalta, ainiin ja hieno postauskin :)

  ReplyDelete
 2. I love Rei, but i will be honest. The cosplay you did is great but i think with too much make-up for this character.

  ReplyDelete
  Replies
  1. I couldn't agree more. Also the wig is wrong colored, but that's something you cannot help.

   Delete
  2. Agreed. The outfit looks good and the red lenses were a nice detail but somehow it still feels sorta out of character. A quiet and shy character such as Rei doesn't work with a strong make up like that.

   Delete
  3. I understand your point-of-views, however I don't see the point in critiquing her cosplay of Rei when one of the sole purposes of cosplay is to dress up as a character you choose and have fun with it. Why should it matter if her makeup is "too strong" for the character's personality? Perhaps she wanted to add a touch of Rose Shock and make her cosplay slightly more unique. I've heard of people dress up as punk versions of the entire Sailor Moon cast. Cosplay is for fun, so not always is it going to be 100% accurate.

   Delete
  4. I understand your point-of-views, however I don't see the point in critiquing her cosplay of Rei when one of the sole purposes of cosplay is to dress up as a character you choose and have fun with it. Why should it matter if her makeup is "too strong" for the character's personality? Perhaps she wanted to add a touch of Rose Shock and make her cosplay slightly more unique. I've heard of people dress up as punk versions of the entire Sailor Moon cast. Cosplay is for fun, so not always is it going to be 100% accurate.

   Delete
 3. 6 hours in Windows Paint but... http://i.imgur.com/F5ZCofQ.png I'm sorry XD As a cosplay the make up was flop, but as a Rose Shock it's pretty as usual :)

  ReplyDelete
 4. Vitsi sun kulmat on aina nii upeet! Millä ja minkä merkkisil tuotteilla teet ne?

  ReplyDelete
 5. Nice post, Thanks for your very useful Information, I will bookmark for next reference

  ReplyDelete