Kosmeettiset piilolinssit

10/18/2015

Moikka!

Tänään tulee vähän piilolinssiasiaa. Ajattelin että tälleen ennen Halloweenia olis aiheellista muistuttaa ihmisiä piilareiden käyttöön liittyvistä asioista, ja muutenkin jakaa informaatiota mun omista linsseistä / kaupoista joita ite suosin, koska nyt tähän vuodenaikaan niistä kauheesti kysellään.
Kellekkään ei varmaan tule yllätyksenä, että mä käytän paljon linssejä. Multa löytyy varmaan kymmeniä erilaisia, ihan normaalikokoisista niihin koko silmän peittäviin sclera linsseihin. Nyt Halloweenin aikaan ihmiset valitettavasti suosii tosi paljon kaikkia perus goottikauppoja jne linssien hankinnassa, joka ei tosiaankaan aina ole se paras idea. 

Jos aikoo silmiinsä jotain tunkea, niin kannattaa suosia optikkoja, tai nettikauppoja jotka jälleenmyy vain luotettavien brändien linssejä. Suomessa linssikauppa on vähän kummallista, enkä oo täysin perillä kuinka laillisia kaikki linssit täällä on/mitä rajoituksia pitää olla. Täällä ainakin myydään feikki circle-linssejä ilman että niihin on puututtu, eikä kauheen monilla kaupoilla oo mitään tarkkaa informaatiota linssiensä autenttisuudesta ja mikä/missä ne on valmistettu ja kuka ne on hyväksynyt. Tietenkin optikoilla on yleensä kaikki kunnossa, ja jos kotimaasta haluaa/tarvitsee ne linssit ostaa, niin suosittelen ehdottomasti pitäytymään vain optikkolinsseissä.


Circle linsseillä tarkoitetaan silmiä suurentavia linssejä, jotka ovat erityisesti suosittuja aasiassa. Circle linssit ovat halkaisijaltaan suurempia kuin normaalit optikkojen värilliset linssit, värivalikoimaa ja kuviointeja on enemmän, ja ne näkyvät yleensä myös tummissa silmissä.

Mä en enää käytä kuin Geon circle linssejä, ja mun kaikki päivittäiskäyttöön tarkoitetut linssit on www.geocolouredlenses.com sivustolta. Palvelu on todella jees, linssejä on monia erilaisia, postitus on nopeeta ja myös ilmaista maailman ympäri. Hinnat on todella edullisia! Suosittelen aina tätä nettikauppaa kun multa kysytään hyvää linssifirmaa. Tällä nettikaupalla on myös turvallisuusasiat kunnossa, ja jokaisen linssin kanssa tulee koodi jolla voi varmistaa linssien aitouden Geon sivuilta. Lisää tästä alempana.
Linssejä saa myös voimakkuuksilla (ei kaikkia malleja tosin), ja voit valita kumpaankin linssiin oman voimakkuuden. Kaikkia saa myös ihan "plano/0.00" linsseinä, eli ilman minkäänlaista voimakkuutta.


Linssit saapuvat sinetöidyissä lasipulloissa, joka on ehdottomasti hygieenisin vaihtoehto. Jotkut myy linssejä vain muovilaatikoissa ilman sinetöintiä, jotka eivät tietenkään ole ilmatiiviitä ja näinollen niihin voi päästä kaikenlaisia pöpöjä käsiksi. Näiden pikku pullojen avaaminen voi olla aika hankalaa, kuten varmaan moni tietää. Itselleni parhaaksi tavaksi olen todennut pinsettien käyttämisen avaamisessa, jolloin välttää kaikki terävät reunat metallin hajotessa kun pullon kansi aukeaa. 

Tässä alla kuva aikaisemmin mainitusta turvakoodista. Kaikkien Geo Coloured Lensin linssien kyljestä löytyy raaputettava koodi, jolla tarkistetaan GEO linssien aitous. Lisää infoa tästä ja muusta löytyy heidän FAQ (usein kysytyt kysymykset) sivultaan.  
geo-antifake-sticker.jpg 
Oman kokemuksen mukaan (niin asiakkaana kuin yhteistyökumppanina) asiakaspalvelu ja toimitus on ollut moitteetonta. Linssit tulee kirjeenä, eikä koskaan ole ollut mitään ongelmaa esim tulliin jäämisen kanssa. Kerran oli käynyt niin että tilaamani linssit olivat talvella jäätyneet postissa, mutta sain heti uudet linssit tilalle kerrottuani mitä oli käynyt. Suomessa kannattaakin olla tosi tarkka sen kanssa, et tarkistaa missä kunnossa linssit on kun ne on pullossa, ja ulos pullosta. Kylmä ilmasto voi vahingoittaa linssiä (halkeaminen, kiteytymät), ja pitkät matkat postissa voi aina olla muuten haitallisia. Pullon kunto pitää tarkistaa, ja jos se vuotaa tai on vääntynyt, kannattaa välittömästi pyytää uudet linssit ja jättää mahdollinen vahingoittunut sisältö käyttämättä.
Myös sellainen nyrkkisääntö kannattaa muistaa, että jos linssit tuntuu pahalta, niitä ei saa käyttää. Kunnon linssit oikeassa koossa eivät tunnu juuri missään. Jos linssi sattuu, on siinä todennäköisesti jotain vialla ja se vahingoittaa silmää. Itsekin joskus nuorena ja tyhmänä ostin linssini paikallisesta alternative vaateliikkeestä, ja kärsin jatkuvista silmäongelmista. Onnekkaana tosin, en saanu mitään pysyviä vammoja tai näköongelmia. Monilla kavereillani oli täysin samoja ongelmia, ja edelleen kuulen tätä samaa valitusta huonoista ja kivuliaista linsseistä. Valistakaa ihmisiä!
Linssit voi tehdä ihan uskomatonta vahinkoa, jos niitä käytetään väärin tai jos ne on huonoja. Kaverini on käynyt tarkistuttamassa yhdet linssit optikolla koska ne tuntuivat pahalta, ja optikko löysi niistä hurjan määrän epätasaisuuksia linssin pinnalla. Ja nää linssit tietenkään ei ollut optikolta, vaan taas jostain vaateliikkeestä. Myös linssien käyttöikä vaikuttaa turvallisuuteen, kannattaa olla tarkka sen kanssa millaiset linssit ostaa. Usein linssejä myydään joko kertakäyttöisinä, kahden kuukauden linsseinä tai vuoden linsseinä. Äly hoi, älä käytä kahden kuukauden linssejä puolta vuotta! Hygienia on varmasti tärkein asia linssien käytössä. Käsien pesu linssejä koskettaessa, linssinesteen säännöllinen vaihto, ja linssikoteloiden puhtaus on kaiken A ja O. Myöskään linssineste ei säily ikuisesti, joten pullon kyljestä kannattaa tsekata kauanko neste säilyy käyttökelpoisena avaamisen jälkeen! Sitten maalaisjärki kaikessa kannattaa muistaa, kuten että linssejä ei pidetä päässä yötä päivää, ja että linssejä ei saa jakaa kaverien kanssa. Näitäkin älyttömyyksiä tapahtuu.

Viime vuosina sclera linssit ovat päässeet tavallistenkin ihmisten käyttöön elokuvamaailmasta. Sclera linsseillä tarkoitetaan koko silmän peittävää linssiä, jolla voidaan luoda todella pelottavia ja hienoja erikoistehosteita. En oikein tiedä mistä aloittaisin näiden kanssa, koska voisin varmaan tunnin nalkuttaa siitä miten vaarallisia ne voi olla. No, yritän nyt vain kiteyttää ajatukseni muutamaan lauseeseen.

Ensinnäkin, sclera linssejä ei ole tarkoitettu käytettävän paria tuntia pidempään. Oikeesti. Maksimi käyttöaika on noin 4 tuntia kerrallaan. Koska linssi peittää koko silmän, se myös estää silmää saamasta happea. Monet ostaa näitä Halloweeniksi, ja cosplayn kaveriksi, mutta eivät ole tietoisia riskeistä joita näitä käytettäessä kohtaa. En toki sano, että näitä ei voisi pitää vaikka jossain tapahtumassa muutamaa tuntia silmässä, mutta suosittelen jatkuvaa tarkkailua niin omassa olotilassa, kuin silmänkin kunnossa. Nyt kun Tokyo Ghoul on pinnalla, oon vaan tapahtumissa kauhistellut ihmisiä sclera linsseissä/cosseissa samalla kun silmät vuotaa ja niihin selkeästi sattuu. Ei hyvä. Koska linssin pinta-ala on todella suuri, se myös vastaanottaa kaiken pölyn ja paskan mitä ilmassa leijailee, eikä niitä voi puhdistaa silmästä. Tästä syystä ne voivat olla vieläkin vaarallisemmat käyttää. Kuvittele että joku roska lentää silmään ja onnistuu valumaan silmän ja tämän linssin väliin. Auts. Hyvästi näkö. Sclerat on todella hienoja ja viimeistelevät varmasti monet Halloween lookit, mutta käyttäjän tulee tietää miten niitä kuuluu käyttää. Itse suorastaan rakastan scleroja!

Omat sclerani ovat Uniqsolta, eikä niissä ole koskaan ollut mitään ongelmaa tai epämukavuuksia. Omistan sieltä myös muutamat mini-sclerat jotka ovat siis puolikkaiden sclera linssien kokoisia. Mini-scleroissa ei ole samanlaisia vaaroja kuin scleroissa, mutta ne eivät juuri olekaan circle linssejä suurempia. Sclera linssit ovat melko hintavia muihin linsseihin verrattuna (n. 100 dollarista ylöspäin) ja en suosittele etsimään sitä halvinta paikkaa. Nyt kun sclerat on suosittuja, niin niitä on myös alettu valmistamaan halvemmista materiaaleista. Nämä linssit ovat varmasti jo tarpeeksi haastavat ilman sitä riskiä, että ne ostaisi halvalla jostain epähygieenisestä ja vaarallisesta paikasta.

Sclerojen käyttö ja silmiin asettaminen vaatii myös paljon harjoittelua, joten ei kannata ehkä tilata niitä päivää ennen käyttöä. Usein ihmiset kysyy sattuuko näiden pitäminen, mutta ei sen kuulu sattua. Sclerat tuntuu todella kummallisilta,varsinkin aluksi, kuin olisi joku kerros oman silmämunan päällä, mutta niihin kyllä tottuu. Riippuen linssin designista, ne voivat myös hieman rajoittaa näköä. Esim jos pupillin päällä on valkoinen kohta, siitä ei näe läpi, jos aukko keskellä on hyvin pieni saattaa kokea 'tunnelinäköä' jne. Koska sclerojen asettaminen saattaa olla toisille jopa mahdotonta, niiden kanssa tulee olla hyvin varovainen. Linssin naarmuttaminen tai taittaminen voi johtaa sen vahingoittumiseen, ja sen jälkeen linssi on vaarallinen silmälle. Scleroja tulee myös pitää niille kuuluvissa koteloissa (ei normaali linssikotelo!) koska jos ne menettävät muotonsa, ne saattavat vahingoittaa vakavasti silmää!


Toivottavasti tästä postauksesta löytyy arvokasta informaatiota jollekin, ja jos teillä on kavereita jotka pohtii näitä asioita, jakakaa tätä ihmeessä. Suomeksi löytää todella vähän informaatiota linsseistä, ja yritän vähän valottaa tätä maailmaa varsinkin nuoremmille lukijoille, joilla ei ehkä ole tarpeeksi englanninkielen taitoa etsiä itse turvallisuuteen liittyvistä jutuista infoa. Vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiin mitä tästä herää tai jos joku asia jäi vaivaamaan. Tähän loppuun lisään kuvia täällä blogissa näkyneistä GEO linsseistä, ja jokaisen kuvan alle laitan linssin mallin nimen ja linkin itse tuotteeseen. 


29 comments :

 1. Ihanan kattava postaus! Mulle tuttua asiaa, mutta mitä oon huomannut niin kaikki ei ihan tiedä näitä juttuja. ^^ Tekee pahaa kun porukka esim. käyttää samoja piilareita ties kuinka kauan... :S Itse tykkään olla varma turvallisuudesta ja oonkin käyttänyt vaan optikon piilareita.

  ReplyDelete
 2. Piilarit voi olla tosi kivat, mutta niissä todellakin on myös riskinsä. Monikaan ei tiedä, ettei piilareita sais koskaan käyttää jos käsittelee kemikaaleja. Kuulostaa hirveältä nipottamiselta, mutta jos sattuu jotain roiskahtamaan silmään niin näkö voi lähtä. Piilolinssien kanssa kemiallinen reaktio tapahtuu linssin ja silmän välissä, jolloin vahinko on huomattavasti suurempi. Tätä kannattaa miettiä siivotessa, sillä se koskee kaikkia piilareita.

  ReplyDelete
 3. Totta turiset! Aikoinaan kaverini osti Cybershopista linssit ja sai niistä verkkokalvoonsa haavan jonka parantumiseen meni kuukausia. Ihme että täällä saa myydä linssejä muualla kuin optikolla :|

  ReplyDelete
  Replies
  1. Cyberin linsseistä kuulee tätä jatkuvasti :(

   Delete
  2. Just viime viikolla ostin Cybershopista linssit :o Oon käyttänyt pari kertaa aikaisemminkin Cybershopista ostettuja linssejä ja ei oo tullu niistä mitään. En oo ite koskaan kuullut niistä mitään huonoa :o Olenkin ajatellut että ne on ihan "terveellisiä" silmille kun niitä saa kerta myydä..

   Kiitos tästä kirjoituksesta! Ensi kerralla osaan ostaa sitten laadukkaammat linssit, sen verran tärkeät on noi silmät :)

   Delete
  3. Kiitos, olin just vakavasti harkitsemassa piilolinssien ostoa huomenna Cybershopista! :)

   Delete
 4. Siitä huomauttaisin vielä, että MITÄÄN linssejä ei tulisi käyttää n. 8kk pidempää aikaa (näin joku optikko sanonut) - ei väliä vaikka pakkauksessa lukisi että vuoden kestäisivät. Vaikka niitä linssejä puhdistaisi ja lilluttelisi kuinka, ne kuivuvat hiljalleen menettäen hengittävyyttään - plus, että niiden pinnalle kertyviä proteiineja jne on hankalampi saada pois mitä kauemmin linssit ovat käytössä. Eli heti kun alkavat tuntua silmässä oudoilta (roska silmässä-fiilis tms) tai huomaat jotain muutosta niin roskiin vain, eikä niin että pidetään väkisin se vuosi "koska siinä lukee että kestää niin kauan" :D

  ReplyDelete
 5. Uniqson sivuilla scleroista sanotaan näin:

  "Crazy sclera circle lenses are made from a new breakthrough technology of hydrogel material that ensures the maximum oxygen permeability and let your eyes breathe. These crazy sclera circle lenses by phantasee are 100% safe since they boast ISO certification. The material used is soft and does not impede the vision."

  Mitään mainintaa linssien käytön päivittäisestä aikarajasta ei sivuilla ole. Pahaa välinpitämättömyyttä ostajan kustannuksella vai onko linssitekniikka kehittynyt niin, että näitä heidän sclerojaan voikin käyttää samaan tapaan kuin muitakin linssejä?

  Mistä lähteestä tietosi sclerojen vaarallisuudesta on peräisin?

  Itse välitän näöstäni sen verran paljon, etten halua laittaa mitään hupilinssejä silmiini. Ilmiönä tämä on kuitenkin mielenkiintoinen, joten oli mukavaa lukea tämä postauksesi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uniqson linssit voi toki olla uudenlaista materiaalia joka hengittää enemmän, selittäisi ainakin mukavuuden. Sivuilta kuitenkin löytyy safety osio jossa lukee seuraavaa;

   SFX contact lenses should not be worn more than 4 hours at maximum. Especially caution should be observed when dealing with sclera contact lenses. If any signs of discomfort, pain or a discharge is noticed immediately remove your sclera lenses and contact your eye care professional.


   Sclera contact lenses come in special case because they are too big to be accommodated by a standard lens case. They are huge; and are bigger than normal fashion or crazy contacts hence they are needed to be “completely” immersed in the solution. Sclera lenses should be checked once in a while for if they have already sucked up the solution. Keeping them moist and soaked is the only way to keep them comfortable.
   Do not ever reuse sclera circle lenses once dried. Since they are bigger, they are at higher risks of developing superficial scratches & notches which in turn can induce corneal abrasions & other chronic ocular injuries.
   Clean your sclera lenses carefully and meticulously.
   Do not buy Halloween circle lenses or SFX crazy/novelty and theatrical lenses from flea markets, at the corner beauty salon, Halloween stores etc because they do not guarantee about the quality of the products. Buying from authentic stores such as Uniqso is hassle-free & tension-free. The experts at Uniqso make sure you get the genuine circle lenses that come soaked in sterile solution to keep your eyes safe.

   Delete
  2. Niin ja omat tietoni ovat lähtöisin muunmuassa sclera-linssejä valmistavilta firmoilta, omilta tutuilta jotka näitä käyttävät/toimivat malleina linssifirmoille, google ja tietenkin omat kokemukset ja observaatiot scleroja käyttäessä. Tuntuu kyllä että aika hatarasti löytää mustaa valkoisella, ellei itse ota yhteyttä valmistajaan ja pyydä yksityiskohtaista analyysia linsseistä. Mutta luulen että syynä on nimenomaan se, että nämä linssit ovat aika vastikään rantautuneet normaalien kuluttajien käyttöön.

   Delete
  3. Ok, se olikin siis erillisellä sivulla Uniqsossa. Kun tuotteiden tai niistä kertovan esittelyosion yhteydessä ei ole mainittu mitään tuosta käytölle asetetusta aikarajoituksesta ja tuo lainaamani teksti antaa olettaa niiden olevan yhtä turvallisia käyttää kuin muutkin piilarit, asiakkaat voivat helposti ostaa sclerat tietämättä näistä turvarajoista. Tarjottu informaatio on siis puutteellista ja ristiriitaista.
   Tällaisen tuotteen myyntitekstiin pitäisi asettaa selvästi näkyville tieto näistä turvarajoista. Ihme, että myyminen ilman sitä on edes mahdollista.

   Delete
  4. Kieltämättä kummallista että tuota turvallisuusvaroitusta ei ole samassa osiossa!

   Delete
 6. Tosi hyvä, että kirjoitit tästä aiheesta. Välillä kauhistuttaa, kun porukka käyttää jotain epämääräisiä linssejä ihan miten sattuu.

  ReplyDelete
 7. Tämä oli kyllä äärettömän hyödyllinen! Siskoni harrastaa cosplayta ja käyttää usein linssejä asuissaan. Juuri vikonlopun tapahtumassa ollessaan, valitti 5h jälkeen että silmiin sattuu. Mutta eihän meillä kummallakaan ollut mitään tietoa asioista joita juuri postauksessa kerroit! Linkitinkin siis siskolleni tämän postauksen.

  ReplyDelete
 8. Tosi hyvä postaus! Itseäni onkin mietityttänyt piilarit jo pidemmän aikaa ^^
  Saa nähdä, uskallanko kokeilla pillareita, kun itsennäni on erimuotoiset silmät kuin "normaaleilla ihmisillä" :'DD piti ihan lääk'riltä kysyä, aanko piilareita käyttää

  ReplyDelete
 9. Mahtava postaus!
  Tosi paljon hyvää infoa ja kiitokset vielä siitä ku kirjoitat suomeksi; vaikka itse osan enkkua no problem olen huomanut että piilolinsseistä asiaa löytyy aika vähän suomeksi. :/ On hyvä että joku kirjoittaa asiallisesti linsseistä että nuoremmatki (siis ne jotka eivät osa enkkua vielä niin hyvin) ymmärtävät!
  Itse kans kauhistelen noita goottikauppojen etc circle lenssejä, niissä ku ei oikein lue mitään että kuka on alkuperäinen valmistaja etc. Itse aina ostan omat linssini luotettavista online kaupoista kuten Pinky Paradise ja LensVillage etc.

  Itse käytän kans piilolinssejä paljon cosplayhin ja tämmöisiin alternative lookeihin. En ole vielä scleroja käyttänyt mutta haluan kokeilla joskus.

  ☆ Shiro Samurai's Cosplay & Circle Lens Blog ☆
  ☆ Facebook Cosplay Page ☆
  ☆ Ink & Sword Lifestyle Blog ☆

  ReplyDelete
 10. Tämän lisäksi cossaajien pitäisi tajuta että kannattaa optikolla käydä harjottelee. Mielummin ammattilaisen käsissä kuin kaverin joka osaa piilarin itselleen laittaa, mutta ei edes tiedä sopiiko piilari silmään. Tästäkin olen lukenut suomen cosplay sivuilla, että ei jakseta mennä optikolle ja sitten sohitaan sen piilarin kanssa miten sattuu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta. Varsinkin jos linssejä on tosi vaikeaa saada silmään niin voi olla kyse ihan oikeasti ongelmasta oman silmän ja linssin kanssa joka tarvitsee optikon tutkimuksen!

   Delete
 11. Ostin joskus nelitoistakesäsenä(nyt 18w) Cybershopista just tälläset "halvat" piilolinssit johonki vappuriehaan koulussa ja niinhän siinä kävi, että seuraavana päivänä joutu ajamaan silmäpolille kun silmiin sattu niin vietävästi vaikka olin ennenki linssejä käyttänyt ja ohjeita noudattanut. Lääkäri siellä sitten totes että mulla oli molemmista silmistä ne linssit hiertänyt sarveiskalvot rikki. Sano samalla että nyt kun tää buumi on kasvussa niin käy aina vaan useempia nuoria joilla on samalla lailla käynyt.

  En ole ton episodin jälkeen käyttänyt linssejä, vaikka haluaisinkin. Ehkä ny uskaltais ostaa, kun sain tästä vähän parempaa tietoa.

  Ootko muuten mitä mieltä näiden virallisten naamiaisasuliikkeiden(esim. Punanaamio) linsseistä? Onko samaa laatua kuin näil alternativeliikkeillä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huhhuh, hyvä kuitenkin että sait apua ja selvis mitä oli käynyt!

   Valitettavasti en osaa suositella Punanaamion tai muiden naamiaisliikkeiden linssejä, koska ne erehdyttävän paljon näyttää juurikin noilta samoilta halvoilta linsseiltä, ja nettisivuilla ei ole mitään mainintaa linssien valmistajasta tai muita yksityiskohtia.

   Delete
 12. Todella hyvä postaus! Sua varmasti seuraa ja ihailee monet nuoret, joilla ei ole tietoa näistä asioista ja jotka helposti ohittaisivat tämän "vanhempien saarnauksena", jos informaatio tulisi vain kotoa.

  Sait vakuutettua, että seuraavat värilliset linssini tilaan Geo Coloured Lensiltä.:) Olen likinäköinen ja käyttänyt piilareita vuosia, kunnes yhtäkkiä herkistyin joko kuukausilinsseille, nesteelle tai muuten vaan piilareille. Olen aloittanut (lääkärin luvalla) varovasti uudelleen kertakäyttölinsseillä, ja nyt kun oireilusta on kulunut aikaa, uskaltaudun testaamaan taas kuukausilinssejä. Omakohtainen kokemusta siitä, miten tärkeä asia oikeat linssit ovat, saa todella nostamaan peukun tälle postaukselle.

  ReplyDelete
 13. Täs postaukses oli jonkun verran sellasia asioita mitä jo tiesin, mutta tosi paljon sellasia mistä en tiennyt. Esim. nämä sclera linssit - ne on kivan näkösiä silmässä, mutta just noiden vaarojen takia en ite uskalla niitä käyttää :D Saattaa kuulostaa hassulta, mutta mä en varmaan laittais sellasia silmiini vaikka mulle maksettais. Mä vaan ihailen niitä muiden silmissä ^^ Muuten linssejä käytän aika paljon. Ja kyllä, typeränä lapsena ostanut halpoja linssejä cyber shopista, mutta en enää. Ja mulla oli itellä aika monissa vikaa. Tosin heti kun ne alkoi hiertää silmiä otin ne pois, pesin ne piilarinesteellä ja yritin uudelleen, jos ne vielä hiersi kolmannella yrityksellä niin piilarit meni roskii. Mutta kiitos tästä postauksesta! Tää todellakin avas mun silmät! :)

  ReplyDelete
 14. moi! mikähän mahtaa olla sit semmonen piilari malli mikä on ihan oikean kokoinen eikä suurenna? itse harvoin oon tilannut mutta sillonkun oon niin tulee aina liian suuret ja ite tykkäisin että ois luonnolliset eikä semmoset kawai :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. 14.0 on aika semmonen normaali, ellei sulla sitten oo tosi pieni se värillinen alue omassa silmässä. Mulla itellä ainaki toi ei yhtää suurenna ja tykkäänkin kovasti kunnei oo sellasta suurentavaa efektiä ni voi käyttää useemmin ihan arkenakin :)

   Delete
 15. Todella loistava teksi, jossa olikin paljon sellaista tietoa mitä en tiennyt. En esimerkiksi koskaan ole kuullut kenenkään valittavan cyper shopin piilareista, ja sieltä muutamat olenkin aikoinaan ostanut. Omien linssien käyttö jäi kylläkin siihen, etten syystä tai toisesta meinaa ikinä saada toista linssiä silmästäni pois satuttamatta itseäni jotenkin. Kuitenkin tuo suosittelemasi piilolinssisivusto herätti uudelleen mielenkiintoani piilareihin, joten ehkäpä pitäisi käydä optikolla tutkituttamassa silmät ja ehkä sitten uskaltaisi uudet linssit ostaa :D

  ReplyDelete
 16. Pitäisikö ensimmäisiksi piilareiksi hankkia normikokoiset piilarit vai onnistuuko aloittaminen circle lenseillä? Vai pitäisikö ostaa esimerkiksi ne parin kuukauden linssit ihan harjoitukseksi? Hyvillä linsseillä on kumminkin sen verran hintaa, etten haluaisi ostaa normi paria turhaan.

  ReplyDelete
 17. tyhmä kysymys, mut säilytätkö linssejä noissa purtiloissa ja nesteessä joissa ne tulee, vai linssikotelossa? vai voiko niitä edes säilyttää noissa alkuperäsissä? piilolinssien käyttö on kyllä tuttu juttu mutta tilasin just elämäni ensimmäiset circle lensit Geolta enkä löytänyt sieltä mitään infoa tästä. kiitti paljon tästä postauksesta ja keep up the good work!

  ReplyDelete