New year, new hair! (Herman's Amazing hairdye review)

1/03/2016

 Hello 2016!

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille, ja kiitos niille jotka on jaksanut roikkua mukana tän kahden kuukauden tauon jälkeen. Enemmän sairaalasta vapautumisen fiilistelyjä voi lukea Instagrammin puolelta, ja ehkä tännekkin tulee omaa juttua sitten joskus, jos tulee, hah. Enivei, tänään aiheena on pitkästä aikaa hiukset. Olenhan tässä nyt parisen vuotta veivannut päätä kaljuksi, niin ei ihan kauheesti oo tullu tukkajuttuja tehtyä. Nyt kuitenkin oon ollut kokonaiset 5 kuukautta leikkaamatta hiuksia, ja halusin jotain väriäkin laittaa.

Happy new year to all of you, and thank you all so much for your support during the past 2 months while I've been in a hospital. It's so nice to be back! I wrote more about my feelings on my Instagram, if you're curious. Anyway, today I'm writing about my new haircolor and what colors I used. The hair dye is only available in Finland right now, and it's a new brand, so I'm only using Finnish on this post. But feel free to comment how you like my new color, and check the pictures! Photos are an international language after all, haha!

Kaikki shokkivärejä käyttävät on varmasti Cybershopista kuulleet, ja sieltä itsekin olen hiusjuttuja hommannut since forever, varmaan käynyt koko Crazy Color valikoiman kahdesti läpi. Mutta nyt Cyber onkin lanseerannut ihan oman hiusvärisarjan nimeltään Herman's Professional, ja pääsin kokeilemaan että mistäs nää on kotoisin!


Sitten vähän itse tuotteesta asiaa. Pakkaus on kaunis, ja näitä ei tarvitse piilottaa kylppärin kaappeihin. Purkit on selkeästi mitoitettu aika hyvin riittämään yhteen käyttökertaan, mutta tykkäisin kuitenkin jos tuotetta olisi vähän enemmän. Purkit ei kuitenkaan ole mitään pieniä, vaan 115ml, joka on huomattavasti isompi kuin esim Directions hiusväreissä, ja miltei millilleen saman kokoinen kuin Manic Panic hiusväreissä. Paksuun tai pitkään tukkaan kannattaa kuitenkin varata kaksi purkkia.

Kyseessä on siis suoraväri, joka tarkoittaa ettei väri kestä ikuisuutta, mutta se on myös erittäin hoitava eikä rasita hiusta. Se ei tartu tummaan hiukseen, ja parhaiten suoraväri toimiikin vaalennettuun tukkaan. Näitä värejä voi myös sekoittaa vapaasti keskenään ja luoda ihan uusia värejä. Tein pienen kollaasin Herman'sin väreistä, että saatte vähän ideaa millaisia sävyjä siellä on valittavissa. Mua erityisesti ilahduttaa useat punaisen sävyt! Suoraväreissä on usein ihan liian tylsät kaksi punaista joita sitten pitää miksata johonkin jos haluaa erikoisempaa sävyä.


Erityisesti plussaa vielä siitä, että värit ovat täysin vegaanisia, eikä niitä ole testattu eläimillä! Värit eivät myöskään sisällä ammoniakkia.

Värjäysprosessin aikana muutamia huomioita mitä tein oli esim se, että väri on aika paksua. Mutta hyvällä tavalla! Väriä riitti pienikin määrä isolle alueelle, eikä se lähtenyt valumaan ja leviämään joka paikkaan. Myös, en tiedä johtuuko itse väristä vai valitsemastani sävystä, mutta tää ei myöskään sotkenut tai valunut hurjasti pesussa. Usein mulla ainakin väriä pois pestessä menee suihkun seinät uusiksi, kun suoravärit valuu joka paikkaan, mutta nyt väriä ei valunut juuri yhtään. Jos joku muu on kokeillut toista sävyä, niin kertokaa valuiko se vai ei :D ?

Väri kuitenkin tarraa kiinni kaikenlaisiin pintoihin kuten kaikki suoravärit, joten kannattaa ehdottomasti värjätessä käyttää hanskoja ja suojata vaatteet. Mielestäni väri oli luotettava, lopputulos on hyvin samankaltainen kuin miltä väri purkissakin näyttää. Tietenkin tummat sävyt voivat näyttää erilaiselta hiuksessa, kannattaa käydä liikkeessä hipelöimässä niitä valmiiksi värjättyjä hiusraitoja joista näkee miltä kaikki värit näyttää oikeassa elämässä jos vaan pääsette niitä paikan päälle katsomaan.
Väri-ideoita mulla on ollut viimeaikoina monia. Siitä on niin kauan kun oon viimeksi värjännyt hiuksia että en oikein yhtään tiennyt mitä väriä lähtisi kokeilemaan, kun olisi voinut kokeilla kaikkia. Myös pohjana mulla oli sysimusta tukka, ja mietitytti kuinka paljon se kestää vaalentamista, ja mikä väri tarttuu parhaiten ilman sävytyksiä ja muita temppuja jos blondaus ei onnistu. Oon jo muutaman vuoden elätellyt toiveita sini-vihreä-keltaisesta tukasta, jota mulla ei koskaan ole tainnut olla, oho. No, päätin sitten että otan sinistä ja keltaista, ja niistä saa miksattua vihreääkin! Kuvissa näkyvät purnukat ovat siis värit "Daisy" ja "Marge"

Syytän tosin kaveriani siitä, että lähdinkin kokeilemaan kokonaan keltaista tukkaa ensin. En muista että mulla olisi koskaan ollut kirkkaankeltaista, ainakaan omasta tahdostani, joten lähdin kokeilemaan. Pysyttelen nyt siis tässä hullun keltaisessa värissä kunnes tylsistyn, ja sitten pääsee mukaan tuo sininen väri. Kirjottelen sitten lisää hiusjuttuja ja uusi pläjäys kuvia kun on päästy sitä koittamaan :D Pakko kyllä sanoa että keltaisessa on sitä jotain. Ihmisetkään ei oikein tiedä miten reagoida, kun mun hiukset hohtaa paremmin kuin heijastin, hah! Plus lasten mielestä tää on supermakee.


Yllätyksenä mulle tuli kuitenkin värin kirkkaus. Kuten aiemmin mainitsin, niin mulla oli musta tukka, jonka jouduin vaalentamaan (monesti) ennen tän värin käyttöä. Vaalennus sujui vähän niin ja näin, enkä saanut hiuksista ihan niin vaaleita kuin olisin toivonut ja olin aika varma että tää keltainen ei tulis näyttämään hyvältä siinä päällä. Onneks kuitenkin päätin koittaa, koska täähän on just hyvä!

"Daisy" ei kuitenkaan ole mikään auringonkeltainen, vaan tää on aika kylmä sävy. Ihmeellistä että tästä tuli tällänen, ottaen huomioon että mun tukka oli jo aika kelta-oranssi blondauksien jälkeen. Luultavasti tuo purkin kyljessä lukeva "UV-yellow" on asialla, sillä tää tukka on kyllä radioaktiivisen värinen. Iltahämärässä suorastaan hohtaa sellaisena vihertävänä. Näistäkin kuvista näkee hyvin, miten hiukset hohtaa sellaista hieman neonvihreää väriä. On muuten perkeleen vaikeeta saada näin kirkkaista hiuksista kuvia ilman että kameran valoasetukset menee ihan pieleen, pakko treenata :D Yritin ottaa pari kuvaa ulkona, mutta huhheijaa ne meni kyllä ihan tajuttoman kirkkaiksi..


Kaikenkaikkiaan olin väriin tosi tyytyväinen. Oon yleensä aika skeptinen koittamaan uusia hiusvärimerkkejä koska suoraansanottuna useimmat uudet kokeilut on kaduttanut jälkeenpäin, mutta tää oli positiivinen yllätys. Myös kotimaasta lähtenyt merkki ja eläinystävällinen tuote on plussaa mun silmissä, ja tuun ihan varmasti koittamaan monia sävyjä tästä valikoimasta, nyt jo houkuttelee pari uutta väriä..

Jos joku teistä on kokeillut näitä niin luen mielelläni lisää kokemuksia! Ja kun kurkkasin Cyberin sivuille napatessani kuvia ja infoa, niin näyttäis just nyt olevan nää värit myös alennuksessa 9,90e/kpl!

idkuva

Joku pikkutyttö tuli sanomaan mulle kahvilassa että oon pelottava. Suorastaan sisäinen sarjakuvapahis siinä heräsi ja nyt hullut inspiraatiot meneillään et mitä kaikkea kauheeta tän keltasen kanssa vois tehä. Ihan vaan kun tykkään lapsista niin paljon.35 comments :

 1. Wau! Tahtoisin itsekin joskus kokeilla kirkasta väriä. Mutta kun vaalennus ei enää sovi minun päänahalleni.. :/ pakko tyytyä tummiin väreihin... mutta wau!

  ReplyDelete
 2. Mulla on tällä hetkellä Herman'sin "Polly" pinkkiä päässä. Katoin ensin sitä hiusnäytettä, että on ihan hattarapinkki, mutta itse väri purkissa näytti aivan shokkipinkiltä. En meinannut uskoa, että tästä tulis semmonen hattarapinkki. Lähdin sitten värjäämään siinä mielessä, että tästä tulisi shokkipinkki. Värin huuhtelun jälkeen yllätyin täysin, että piti vähän hieraista silmiä. Siitä tulikin hattarapinkki ja tykkään kyllä kovasti : D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu ei niitä liejuja koskaan kannata kattoo! siks me ollaanki testattu niitä sävyjä useaan otteeseen oikeeseen tukkaan, ja pian saadaan vihdoin hiusnäytteet liikkeisiin :)

   Delete
  2. Tota väriä mietinki kauheesti kaverin kanssa et voiko tulla oikeesti vaaleenpunanen kun se mömmö itsessään oli ihan pinkki :D mahtavaa kuulla että silti tuli vaaleanpunainen!

   Delete
 3. Höhöö, meitsi valitsi myytävät sävyt. Kiva kun tykkäät <3 ja näyttää hullun mageelta sun pääs! Omas pääs nyt margee, patsyy, cynthiaa ja tammyy *___*

  ReplyDelete
 4. Muistaakseni viimeksi sinulla oli tummat/mustat hiukset, millä vaalensit omat hiuksesi ennen värin laittamista ja tarviko monta vaalennuskertaa että vaalea keltainen sävy tarttui niin ettei tumma paistaisi läpi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla oli ihan kampaamotavarat siihen, käytin noin neljä vaalennuskertaa joka oli kyllä ihan tajuton määrä :D sellainen keltaisen värinen blondi jossa vähän oranssia oli lopputulos, siihen onneksi tarttui tää keltanen kuitenki loistavasti.

   Delete
 5. Vautsi vaikuttaapa hyviltä! Jos olisin suoraväreillä värjäämässä niin kokeilisin ehdottomasti näitä.

  ReplyDelete
 6. Toi harmaa oli ainakin tooosi surkeeta. Vaikka alla oli platinablondi, niin harmaa tukka jäi vain haaveeksi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi olla et sulla on liian vaalee tukka myös! Kannattaa testaa ainakin Fudgen hopeeshampoota ja sit jotain tummempaa harmaata väriä kampaamoista tms, jos oikeesti harmaata haluat. Harmi tosin jos toi ei tehny sun tukalle mitään D:

   Delete
  2. Mä tilasin niitä molempia harmaaseen meneviä sävyjä, Veronica White ja Sylvia Silver. Mulla pohja oli sen verran valkoinen niin ei ekalla koetuksella tarttunut kovin hyvin et olis ihan yberharmaan vaalee tullut. Mut tokalla koitoksella lisäsin ihan pienen nokareen mustaa niin avot! ;)

   Delete
  3. nimestä päätellen noi ei edes ole harmaita, vaan valkosta ja hopeeta joka on ihan eri asia kun harmaa..? niin en ihmettele jos ekalla anolla ei oo harmaata tullut. itekin saanut harmaan vaan wellan sävytteellä, pravanallakin omat meni siniseks :o

   Delete
  4. Mulla meni vaaleanlilaks tukka tolla harmaalla :-D

   Delete
 7. Just a stunning hair colour and i adore the makeup you chose to go with it

  ReplyDelete
 8. Oi oi oi, tuo on sairaan makee väri! :D Hitsi ku näyttää hyvältä! Niin raikas ja erilainen! Tykkään täysillä!
  Kiitos ku teit näin hyvän ja kattavan arvostelun; itse olen halunut jo pitkään värjätä hiukset johonki crazympaan väriin mutta en oo vaan saanut aikaseks ku en oo oikein tienyt mitkä värit olisivat hyviä. Toinen ongelma on se että mulla on luonnostaan tämmöset maantien-väriset hiukset ja en oikein halua vaalentaa jos ei oo pakko. :/ Pentuna mulla oli ihan blondit hiukset mutta ne lähti sit iän myötä tummumaan... Luullisitko että nä Hermanin värit toimis ihan hyvin vaikken blondaa?

  ☆ Shiro Samurai's Cosplay & Circle Lens Blog ☆
  ☆ Ink & Sword Lifestyle Blog ☆

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakin mulla tarttu Crazycolourin väri värjäämättömään tumman vaaleaan tukkaan. Tuli omasta mielestä kauniimpi sävy kuin vaalennettuun osaan hiuksista.

   Delete
  2. Mullaki about maantienruskeet, ei ainakaa violet hermannilta oo tarttunu nii et se ois mihinkää näkyny. Ku en siisblondannu. Hyvin pettynyt olen ja n. 3 kertaa kokeillu, ei tartu.

   Delete
 9. Wow, that looks amazing, I had neon yellow bangs once in my club days because the color was UV reactive. Looks great on you and the makeup is on point, as always.

  ReplyDelete
 10. Oi miten mukava lukea taas blogiasi ^^ Olisin kyllä odottanut toisenkin pari kuukautta, jos täytynyt olisi. Toivottavasti sait sairaalassaolosta irti suurimman mahdollisimman hyödyn ja voit nyt niin hyvin kuin voi. Oikein hyvää vuoden alkua Sinulle!

  ReplyDelete
 11. Oh yiss, noinkin ihana tulee jokseenkin keltaoranssiin tukkaan? Ajattelin josko osan hiuksista laittasin keltaisiksi, ja ajatus vähän vahvistui kun ei tarvittis hirveen montaa värinpoistoo tehdä (kulunut violetti alla) ^__^ Hermans menee siis kokeiluun!

  ReplyDelete
 12. Kyllä ne varmaan näkyisi, ei niin kirkkaina, mutta pysyykö käsittelemättömässä tukassa is the question. Koska väripigmenttihän tarttuu huonokuntoiseen hiukseen paremmin. (ja huonokuntoisemmaksihan tukka saadaan vaalentamalla). Mutta, miksipä ei kokeilla?

  ReplyDelete
 13. Älyttömän upeet hiukset! Oon pitkään halunnu värjätä koko pään siniseks tai liilaks, mutta ei oo rohkeus riittäny :D tyydyn värjäilemään vaan tota hiusten alempaa puoliskoa hurjilla väreillä :P

  ReplyDelete
 14. You look amazing with that colour!

  ReplyDelete
 15. Nää on niin hienot! Mulla oli kesällä samanlainen keltsi päässä ja kyllä oli lapsilla hauskaa kaupoilla. Yksi äitikin intoutui selittämään penskalleen, ettei kannata känätä, kun tätilläkin on niin hassut hiukset! WTF! Tänään laitoin kirkkaanpunaisen suoravärin ekaa kertaa päähän ja varmaan kiljun aamulla kun katson peiliin. Ei tässä pysy enää mukana minkä värinen letti sieltä katsoo takaisin. Mä en kestä miten upeat kuvat sait näistä hiuksista ja meikistä otettua. Mä en ole onnistunut ottamaan yhtään hyvää meikkikuvaa sen jälkeen kun aurinko teki katoamistempun. Pitää varmaan odottaa kevättä, että saa taas otettua kuvia luonnonvalossa :).

  ReplyDelete
 16. Vautsi! Sopii sulle todella hyvin. Ihanan värinen ja pirtee. :D Hah. Ihana tuo pikku lapsen kommentti!

  ReplyDelete
 17. I didn't know this hair dy brand but they hav pretty perfect colours *-* Thank you for share!

  ReplyDelete
 18. On kyllä hieno väri! Kerroppa miten se on pysynyt sitten pesujen jälkeen! Tai laita kuvaa :)

  ReplyDelete
 19. I don't know why, but this look reminds me of Raven from RuPaul's Drag Race *__* (That's supposed to be compliment btw!)

  ReplyDelete
 20. Mulla oli kans tuo väri sarjan väri kokeilussa,tosin punainen..mutta siitä tuli enemmänkin pinkki..Poikaystävä kävi ostamassa siis värin mulle ni pyys kirkkaan punasta,joten siks olin ite vähä pettynyt :( mutta
  Hyvännäköinen väri sulla!

  ReplyDelete
 21. Hei !
  Nyt kiinnostaa kovin tämä väriaine!. Osaatkohan neuvoa mitä tapahtuu hiuksilleni jos tuosta kokeilisin tuota harmaata sävyä ? Hiukseni siis ovat tumman harmaan ruskeat joissa on vivahde sammalta... haluaisin siis harmaat hiukset. Niin olisiko tosta apua näihin? tai edes ideoita mitä kannattaa kokeilla?. (color maskin graphite on kokeiltu ei toimi...)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voin ihan suoraan sanoa että ei tuu tapahtumaan mitään. Harmaan tukan saa vain tummentamalla valkoisen tukan mustan ja harmaan värin sekoituksella tai käyttämällä tumman harmaata/hopeaa hiusmaskia valkoiseen tukkaan, valitettavasti.

   Delete
 22. Jos teen liukuvärjäyksen, niin leviääkö väri pesussa muuhun tukkaan?

  ReplyDelete