Popcult Helsinki 2016

5/08/2016

Hej!

(Jos postauksessa on sinusta kuva jonka haluat poistettavan niin ota yhteyttä! Ja jos löydät itsestäsi kuvan jota haluat käyttää, siitä vaan! Lähde ei pakollinen c: )

Tälleen smoothisti kuukausi myöhemmin kirjoittelen Popcultista, haha. Enivei! Kuten aikaisemmin oon tapahtumasta bloggaillut, niin Popcult Helsinki on yks mun lempitapahtumia, ja tänäkin vuonna pyöriskelin paikanpäällä! Ohjelmasta ei (jälleen kerran) ollut puutetta, vaan olisi mielellään mennyt katsomaan jopa päällekkäin olevia ohjelmia. Jos siis kloonaaminen olisi mahdollista.

I promised to write a bit about the Popcult Helsinki convention I was in last month. It's one of my favorite events of the year, and of course there's no way I'd miss it this year either! The amount of interesting panels and shows was so overwhelming, I started wishing I could clone myself and go see each one of them haha!


Kuvasaldo jäi vähän pieneksi, vaikka kameran muistikortti tulikin lähes täyteen. Sisätilojen valo ei nimittäin ollut yhtään sovelias kuvaamiseen, joka oli harmillista koska hienoja cosseja näkyi joka suunnassa. Kamerassa kuvat näytti ihan kunnollisilta, mutta kun ne sitte avasi koneella niin tajusi miten tärähtäneitä ja rakeisia suurin osa oli :'D muistaakseni näin taisi käydä viimevuonnakin.. 

Toivottavasti Popcult kehittyy ja kasvaa vieläkin enemmän, ja saa joskus tulevaisuudessa uudet tilat. Kulttuuritalossa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta lepo/istumapaikkojen ja valojen puute oli tälläiselle tapahtumalle pieni miinus. Toisaalta Kulttuuritalon Aalto-sali jonne mahtuivat kaikki kävijät katsomaan ohjelmaa ilman mitään paikkanumeroita tms oli valtava plussa. Samoin tapahtuman lokaatio. Kauppoja ja ravintoloita oli joka nurkalla.

Unfortunately most of my photos from the convention turned out to be completely unusable, since the indoor lighting there was pretty awful and it turned most of the photos really blurry and grainy. Oh well, I still managed to find some good ones! 

I hope Popcult gets even more popular and much bigger, so in future they will be able to get a better place to hold the convention in. The place and it's location isn't that bad actually, but the absence of good lights and places to rest/sit at, are quite a minus for a con that has a lot of cosplayers attending. Although, they had this big ass auditorium that was amazing for musicals and cosplay contests, and it certainly was a huge plus. 


Lauantain cosplay kilpailu oli varmaan mieluisin cossikisa mitä olen ollut katsomassa! Kokoajan oli jotain mielenkiintoista seurattavaa, oli se sitten pukuja tai tanssiesityksiä. Plus, kaikkien kisaajien puvut oli ihan mielettömiä! Räpsin aika paljon kuvia eturivistä, mutta laitan nyt vain muutaman ettei täyty ihan näistä koko postaus heh.

Saturday's cosplay contest was probably the best I've seen. There was some great dance performances and amazing costumes of course! I took a lot of pictures, but I'll only post a few so the whole post won't be filled with them haha.

Käytiin myös Lauantaina Popcultin iltabileissä. Mitään kuvia sieltä ei tullut napattua (paitsi rumia faceswappeja..) mutta oli tosi hauskaa! Harmillisesti kaikki halukkaat ei iltabilealueelle mahtuneet, mutta monia ei näyttänyt haittaavan lattialla istuminen, haha.

Sunnuntaina pyörin paikalla Nyarukona, ja kokonaisuuden takana on hauska tempaus Uniqso-nettikaupan kanssa. Yleensä Uniqson kanssa oon promonnut lähinnä sclera linssejä ja toisinaan peruukkeja, mutta nyt päätettiin kokeilla miltä näyttää kokonainen cossi pelkästään Uniqson tavaralla! Peruukki, linssit ja puku on siis kaikki Uniqsolta. Puku maksaa alle 30 euroa, linssit alle 20 euroa ja peruukki n. 20 euroa, joten aika edullinen hahmo cossata, jos ei itse halua/osaa pukuaan tehdä. Kengätkin löytyi pilkkahintaan kirpparilta, ja sukat nappasin muistaakseni Backstreetin kojulta Popcultin ekana päivänä.

We also went to Popcult afterparty on Saturday night, but I didn't take any pictures there (except for some ugly ass faceswaps..) But we had a lot of fun!

On Sunday, I dressed up as Nyaruko, and the entire look was born from a fun idea by me and the Uniqso online shop. How? Well, as you know, usually I just promote sclera lenses or wigs by Uniqso, but this time we wanted to try out how would an entire cosplay look with only Uniqso products! So, the wig, the costume, and the lenses are all from Uniqso! Costume costs 33.90 dollars, lenses cost 22.90 dollars and the wig costs 27.90 dollars, so it's a very easy and cheap cosplay for someone who doesn't want to/ or doesn't know how to make their own costume. Perfect for a beginner as well! Only the shoes and socks are not by Uniqso here.

idkuva

Tää Three Caballeros ryhmä oli aivan ihana! :D

I loved this Three Caballeros group! :D

Sunnuntaina oli myös Pokemon musikaalin ensi-ilta! Ei valitettavasti ehditty katsomaan esitystä loppuun, mutta oli kyllä upea! Mahtavia pukuja ja tanssijoita. Roimasti respektiä ton tekijöille, koska näkyi kyllä kuinka paljon työtä kaiken eteen oli tehty. Menkää ihmeessä katsomaan jos saatte siihen tilaisuuden!

On Sunday there was the premiere of the Finnish Pokemon musical. Unfortunately we didn't get to see the entire performance, but it was amazing! Awesome costumes and dancers. You could clearly see just how much work and effort they put into everything.Kaikenkaikkiaan Popcult oli jälleen kerran ylivoimaisesti paras kaikista coneista missä on tullut käytyä viimeisen vuoden aikana. Valtavasti kaikkea kivaa, ja ilmapiiri oli loistava. Tapasin paikanpäällä jonkun verran blogilukijoita, joka oli myös mahtavaa! Kiitos teille!

Seuraava tapahtuma taitaakin olla vasta syksyllä. Tuleepa coniton kesä.


Overall, Popcult managed to be the best convention of the year, again. There was so much fun stuff everywhere, and the atmosphere was so nice. Also I met some of my blog followers there, which was lovely. Thanks guys!

My next con will be in autumn I think. Such a con-less summer this year, haha.


5 comments :

 1. On kyllä tosi hyvä mun Tyrrda Bright-Axe cossista! Toi hupun luoma varjo on tosi kiva. En oo löytäny tosta posesta juurikaan kuvia.

  ReplyDelete
 2. You were so so so beautiful and cuteeeee *___* <3

  ReplyDelete
 3. Kuvien perusteella on ollut kivoja asuja kävijöillä :).
  Jos Helsingissä ei ole coneja kesällä, niin entäs sitten muualla Suomessa?
  Esim. aikuisten Desucon järjestetään 10.-12.6 Lahdessa :).

  ReplyDelete
 4. Nyaruko -cosplaysi on upea! Sinulla on täydelliset cosplaykasvot~
  Peruukki näyttää kuvissa todella tuuhealta, onko se luonnostaan sellainen vai muokkasitko sitä jotenkin? Uniqson kiinnostaa kovasti mikäli sen peruukit näyttävät noin hyviltä :)

  ReplyDelete